На Миколаївщині зловмисник, погрожуючи вбивством, вимагав в чоловіка неіснуючий борг $1000

Погрожуючи фізичною розправою та навіть вбивством зловмисник змушував потерпілого віддати йому певну суму «боргу» у доларах США. Слідчі вже повідомили фігуранту про підозру. Нині суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмиснику загрожує до 12 років ув’язнення.

Припинили злочинні дії мешканця Вознесенщини слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що напередодні 38-річний чоловік та потерпілий здійснили обмін автівками та реєстраційними документами на них. Через декілька днів зловмисник забрав своє авто та почав тероризувати потерпілого, вимагаючи 1000 доларів США за повернення транспортного засобу. Фігурант у телефонних розмовах та під час особистих зустрічей погрожував потерпілому фізичною розправою та навіть вбивством.

Слідчі поліції затримали зловмисника одразу після передачі потерпілим йому частину від суми, яку він вимагав, 500 доларів.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили грошові кошти, мобільні телефони та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, що безпосередньо було предметом спору.

Слідчі за погодженням із Миколаївською обласною прокуратурою оголосили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України «Вимагання, з погрозою вбивства, вчинене в умовах воєнного стану». Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. За скоєне фігуранту загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області