За добу на Миколаївщині сталось 35 пожеж сухої рослинності та сміття за добу: пошкоджено забудову приватного сектору

15 вересня вогневі випадки, пов’язані із горіням сухої трави, чагарників, сміття зареєстровані 35 разів. Так, пожежі виникали у Миколаївському районі (Костянтинівська, Мішково-Погорілівська територіальна громада двічі, Первомайська тричі, Воскресенська двічі, Веснянська двічі,), Баштанському (Баштанська двічі, Горохівська, Інгульська тричі, Снігурівська двічі, Казанківська, Березнегуватська), Вознесенському (Вознесенська, Єланецька, Бузька, Прибужанівська) та м. Миколаєві дев’ять разів.

Неодноразово вогонь доходив й до території приватних домоволодінь у Баштанському районі. Вперше, в с. Утішне разом з сухостоєм (2,5 га) палали дві будівлі, що не експлуатуються (30 кв.м) та 19 вуликів. Вогнеборцями відбито загрозу від житлового будинку.

Пожежу ще однієї споруди господарчого призначення разом з чагарниками на площі 1 га ліквідували рятувальники у с. Новогорожене. В с. Любимівка полум’я не допустили до двох житлових будинків. Площа горіння склала 2,9 га. Пошкоджено 2 госп. споруди, 2 нежитлових приміщення.

Загальна площа вигорілих територій за добу становить майже 37 га. Оперативне реагування забезпечене 150 співробітниками, 39 одиницями техніки ГУ ДСНС України у Миколаївській області. Допомагали відділення місцевих пожежних охорон “Шевченкове”, “Мартинівка”, “Пересадівка”, “Первомайське”, на місцях залучалась техніка для підвозу води від приватних та фермерських господарств.