Блокуємо фейки разом: кіберполіцейські Миколаївщини закликають громадян долучитися до проєкту «BRAMA»

Кожен громадянин може допомогти кіберполіції України зробити інформаційний простір більш безпечним, особливо під час повномасштабної війни з рф. Для цього функціонує проєкт «BRAMA», де всі бажаючі можуть протидіяти російським ІПСО та іншим шахрайським схемам.

В Telegram-платформі "BRAMA", де нині понад 143 тисячі підписників, щоденно публікуються лінки, які спільними зусиллями можливо заблокувати. Крім того, користувачі надсилають скарги на підозрілі сторінки або джерела, що розповсюджують неправдиву чи небезпечну інформацію.

Також функціонує Viber-спільнота та сторінки в соціальних мережах Facebook і Instagram, у які потрібно надіслати скаргу, щоб заблокувати те чи інше джерело. Чим більше скарг, тим більша ймовірність того, що відповідний ресурс буде заблокований.Закликаємо миколаївців, якщо натрапляєте на неправдиву інформацію або ту, яка може зашкодити безпеці нашій державі, надсилайте на цю сторінку, щоб ми могли відреагувати і заблокувати дане джерело, — пояснює Ганна Забєліна начальник відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.