Протидія корупції: в главку Нацполіції Миколаївщини пройшла зустріч з уповноваженими особами держустанов

У четвер, 10 жовтня, у Головному управлінні Національної поліції в Миколаївській області відбувся круглий стіл на тему: «Портал викривачів: досвід, виклики та перспективи впровадження в Україні». До спілкування були запрошені уповноважені особи з питань запобігання і протидії корупції державних установ Миколаївської області. Від військової адміністрації у заході взяла участь виконуюча обов'язки завідувача сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату ОВА Марина Попова.

«Активно працюємо у цьому напрямку. Головний меседж нашого сьогоднішнього зібрання поділитися досвідом та обговорити нагальні питання у сфері запобігання корупційних проявів», – зазначила Марина Попова.

Своєю чергою, начальник сектору запобігання корупції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Микола Пономаренко презентував присутнім законодавчі основи та концептуальні засади функціонування порталу викривачів.

«Портал – це один з інструментів реалізації антикорупційної політики. Тому одним з головних пріоритетів є створення умов, за яких викривачі зможуть безпечно повідомляти про факти корупції», – зауважив Микола Пономаренко.

Довідково. НАЗК запустило Єдиний портал повідомлень викривачів у вересні 2023 року.

Спеціальний ресурс забезпечує надсилання повідомлень працівниками організацій про корупцію в їхніх структурах – інформація викривачів оперативно надходитиме її керівникам або уповноваженим підрозділам (особам) з питань запобігання та виявлення корупції, а також до спеціально уповноваженого суб'єкта у сфері протидії корупції (НАЗК, НАБУ, Нацполіції, органів прокуратури) тощо.

Посилання на Портал викривачів можна знайти на сайті НАЗК https://whistleblowers.nazk.gov.ua/

а також на офіційних вебресурсах тих організацій і установ, які туди підключені.