На Миколаївщині п'яний чоловік розпилював боєприпас: стався вибух

Ввечері 20 жовтня до відділення поліції № 2 Баштанського райвідділу надійшло повідомлення про те, що до Березнегуватської лікарні госпіталізували мешканця одного із сіл громади із множинними осколковими пораненнями обличчя.

На місці події поліцейські встановили, що 60-річний чоловік зберігав у своєму будинку вибухонебезпечний предмет. Зі слів чоловіка, це була, ймовірно, куля без гільзи, яку він знайшов навесні у лісосмузі. Під час вживання алкоголю чоловік вирішив розпиляти знахідку, у результаті чого вона вибухнула.

Внаслідок детонації чоловік отримав тілесні ушкодження. Нині постраждалий перебуває у медичному закладі, де йому надається необхідна допомога.

З місця події фахівці управління вибухотехнічної служби поліції вилучили уламки та залишки деталей від вибухонебезпечного предмета.

Поліція нагадує, що ідентифікувати будь-який вибухонебезпечний предмет можуть тільки фахівці. Якщо ви натрапили на підозрілий предмет — не чіпайте, не пересувайте його, відійдіть на безпечну відстань та повідомте екстрені служби за номером 101 або 102.

Разом з тим поліцейські нагадують, що відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України особі гарантується звільнення від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала зброю, набої або інше озброєння, які потрапили до неї у будь-який спосіб. Якщо ви маєте незареєстровану зброю чи набої - здайте їх до найближчого поліцейського відділку або повідомте про вказані знахідки поліцію на спецлінію 102.

Баштанський районний відділ поліції