Миколаївські рятувальники провели урок безпеки для школярів області

Уроки безпеки для підростаючого покоління мають не лише повчальний характер, а й значно розширюють кругозір. Під час занять діти дізнаються про те, які небезпеки існують у навколишньому світі та вчаться разом з рятувальниками протистояти їм.

Днями в одному з навчальних закладів Вознесенського району співробітники ДСНС навчали школярів як діяти під час пожеж та при виявленні вибухонебезпечних предметів.

“Ваша основна задача наразі - старанно навчатись та дотримуватись правил безпеки. Якщо хтось натрапить на небезпечний предмет, схожий на боєприпаси, які ми з Вами сьогодні вивчили - відійдіть на безпечну відстань та повідомте дорослих й за номерами «101», «102»!”. Інспекторка ДСНС розглянула з дітьми поширені види ВНП, розповіла які найчастіше можна зустріти в нашій області, як їх маскують вороги та чим саме можуть бути небезпечні.

Рятувальниця розповіла учням про те як вогнеборцям майже кожного дня доводиться гасити пожежі, які виникають через необережне поводження з вогнем, пустощі і закликала бути вкрай обережними з вогнем.

Хлопчики та дівчатка наприкінці подякували надзвичайниці за цікавий захід й отримали в подарунок профілактичні комікси, розмальовки розроблені ДСНС спільно з ЮНІСЕФ.