В Миколаєві створять індустріальний парк

В Миколаєві створять індустріальний парк

За рішення про відведення землі під створення індустріального парку одноголосно проголосували депутати на постійній комісії з питань містобудування та архітектури. Концепції та схеми розташування промислових об'єктів поки немає. Так само як і розуміння, які саме підприємства там діятимуть. Але сама ідея, що в місті може з'явитись потужний промисловий комплекс, який може якісно покращити економіку міста, створити додаткові робочі місця та збільшити надходження у місцевий бюджет, депутатів таки привабила. Згідно Закону України про Індустріальні парки:

Індустріальний парк – це визначена згідно з містобудівною документацією та земельним кадастром, облаштована відповідною інфраструктурою земельна ділянка, у межах якої учасники індустріального парку можуть здійснювати господарську діяльність у сфері промислового виробництва,  науково-дослідну діяльність та діяльність у сфері інформації та телекомунікацій на умовах, визначених Законом України «Про індустріальні парки» та договором про здійснення господарської діяльності у межах індустріального  парку.

Нагадаємо, що закон про індустріальні парки в Україні набув чинності ще в 2012 році. Нацпроект передбачає створення 10 пілотних промислових майданчиків з готовою інженерно-технічною інфраструктурою.

Миколаївський індустріальний парк планують розмістити на території за Промзоною, неподалік від Міжнародної траси М-14. Вона отримала назву Промзона- 2. На території індустріального парку можна займатись переробною промисловістю, науково-дослідницькою діяльністю та розвивати наприклад інформаційні технології та комунікації.

Словом, якщо коротко, то створення такої розгалуженої промислової інфраструктури має дати Миколаєву новий потужний поштовх до розвитку, - вирішили депутати і доручили земельному управлінню визначити земельну ділянку для створення індустріального парку. Але говорити про щось конкретно, ще, звичайно, зарано, адже для створення такої структури необхідно як мінімум 5 кроків: вибір території, реєстрація індустріального парку у реєстрі індустріальних парків, конкурс на роль керуючої компанії,  вибір учасників шляхом конкурсу та власне початок роботи. Миколаєву тільки-но дали добро на впровадження першої стадії. Тож попереду ще довга та клопітка робота.