Багато миколаївських «майданівців» проігнорували вечірнє зібрання, присвячене Дню гідності і свободи

Багато миколаївських «майданівців» проігнорували вечірнє зібрання, присвячене Дню гідності і свободи

У понеділок ввечері, 21 листопада, в Миколаєві на Соборній площі відбувся ще один захід, присвячений річниці початку Майдану. На ньому зібралося до сотні людей. Громадський порядок охороняло три екіпажі патрульних.

Напередодні вечірнього зібрання багато активістів, які брали три роки тому участь в «Майдані», оголосили своєрідний страйк офіційним заходам, присвяченим пам'ятній даті. Активісти зіслалися на те, що не хочуть брати участь у заходах разом з політичними кон'юнктурниками. Замість цього миколаївські «майданівці» запропонували зустрітися ввечері на старому місці.

Однак і ввечері на захід прийшли не всі активісти, які брали участь у заходах 2013/2014 року. Наприклад, була відсутня Євгенія Матейчук з ініціативи якої восени 2013 року почався «Майдан» в Миколаєві. Не було головного «свободівця» Демида Губського, який брав активну участь як в миколаївських, так і в київських подіях, не було нардепа Тарас Кременя, який часто був присутній на «Майдані» та якого активісти підтримали в кінці зими 2014 року на посаді голови Миколаївської облради.

Проте на заході був присутній модератор миколаївського «Майдану» Юрій Діденко, який, не змінюючи традиції, і сьогодні виконував роль ведучого. Так само на заході був присутній Ігор Дерев'янко, що постійно відвідував акції 2013/2014 років. У зібранні також взяла участь нинішній голова облради Вікторія Москаленко, яку Діденко назвав «юристом миколаївського Майдану».

Крім Москаленко з облради були депутати Анатолій Катрич і Олександр Каражей, який сьогодні перебуває під судовим слідством за підозрою у хабарі.

Дмитро Бачинський, Анатолій Катрич і Олександр Каражей

Після невеликого мітингу присутні колоною пройшли по Соборній вулиці, а потім по Центральному проспекту до хреста на Садовій. Там завершився захід.