Активістам не подобається ідея депутатів пустити маршрутки до Обласного палацу культури

Активістам не подобається ідея депутатів пустити маршрутки до Обласного палацу культури

Раніше СВІДОК.info повідомляв про рішення виконкому розвантажити Центральний проспект поблизу зупинки "Соборна" в напрямку Московської. Планується пустити маршрутки до Обласного палацу культури, а вже звідти по вулиці Чкалова повернути їх на Московську. Загалом передбачається встановлення двох зупиночних комплексів як на Соборній, так і на Московській.

Але таке рішення не задовольняє активістів. Вони його розкритикували і влаштували зустріч для журналістів, де висловили свою позицію. Зокрема Денис Барашковський зауважив, що коли приймали цей маршрут, з людьми, які проживають поряд, ніхто не радився. А між іншим у нового напрямку, на його думку, є багато недоліків. Всі чудово розуміють, що Центральний проспект потрібно розвантажувати, але якщо вже пускати маршрутки до Палацу культури, потрібно зробити односторонній рух в ту сторону, куди ідуть маршрутки. Адже уздовж всього відрізку вулиці багато паркувальних місць і в час пік, там яблуку просто немає де впасти. І по-друге, впевнений активіст, зупинка має бути лише одна.  

"Тут діти, пішохідна зона. Ми маємо знизити швидкість руху. Має бути встановлений знак обмеження швидкості. Спочатку 40 км за годину. потім 20 для того, щоб маршрутка проїжджала цей відрізок повільно. І лише потім зробити зупиночний комплекс на Московській".
 

Представники "Агенції розвитку Миколаєва" взагалі проти того, щоби маршрутки звертали по Соборній вулиці. Денис Моляка переконаний, що цей відрізок має бути пішохідним.

"Поряд дитяче містечко "Казка", по цьому маршруту є дитячий садок. На переконання "Агенції розвитку Миколаєва", вся ця ділянка с Проспекту Центрального до Палацу культури має стати вело-пішохідною зоною. Це публічний простір. Там люди мають прогулюватись і він має логічно завершити вулицю Соборну.