Вперед, назустріч казці. В музеї ім. Верещагіна вчились, як робити листівки Святому Миколаю

Вперед, назустріч казці. В музеї ім. Верещагіна вчились, як робити листівки Святому Миколаю

Скоро день Святого Миколая - особливе свято для всієї малечі. Щороку вони очікують, що принесе їм добрий святий під подушку. А особливо чекають в цей день казки та святкового настрою діти, обділені любов'ю та турботою батьків: діти-сироти, діти, позбавлені батьківської опіки. Чекають чудес із настанням зимових свят і самотні дорослі. І якщо перші намагаються вночі не заснути, щоб не пропустити цю дивовижну мить, коли Святий Миколай підкладає подарунки, то інші чекають на милого бороданя, виглядаючи в зимові вікна. І хто знає, що він принесе. Щороку нові сподівання та мрії.

Саме тому в Миколаївському обласному художньому музеї ім. Верещагіна влаштували майстер-класи з виготовлення листівок до Святого Миколая. А запросили на це свято якраз дітей, яким так потрібна батьківська увага та тепло, з Радсадівського соціально-реабілітаційного центру. А допомагати діткам прийшли бабусі, які теж не мають родини. 

І от в такому тандемі вони беруться з усією увагою та відповідальністю вирізати маленькі сніжинки, ялинки, клеїти паперових зайчиків чи янголят.

А коли їм вдаються ці мініатюрні фігурки, вони щиро радіють та демонструють свої успіхи один одному. І ніхто вже не зважає на журналістів, що копошаться навкруг, мов ті мурахи.

 - Дивись, яку я зробила сніжинку, - каже одна бабуся іншій.

-А в мене інший визерунок, - відповідає її сусідка. І вони обидві розглядають тонке паперове мереживо, сміються і згадують часи, коли були теж малими та безтурботними, як і їх маленькі компаньйони.

Поряд напружено чмихкотить малеча. Коли щось не виходить, на допомогу приходить старше покоління. І вся ця справа займає в них близько півгодини. А коли листівки вже готові, вони вітають один одного. Малеча несе бабусям мандаринки, а ті у відповідь, розчулені та щасливі, задарюють діток смаколиками. 

Результати старань

 

 

 

 

 

 

А от вже й сам Святий Миколай прийшов. І, звісно, не з порожніми руками. І з великого мішка почав діставати смачні гостинці та іграшки. А щоби взимку малеча не замерзала, і дівчатка, і хлопчики отримали теплі шапки з вухами. В них малеча, як ті зайчата, поскакала далі.

Бо святкування продовжилось. В музеї пройшла виставка святкових листівок до Дня Святого Миколая, а також фоторобіт.

 Олег Дорош