Виставка Олександр Сайковського знову відкрита для миколаївців

Виставка Олександр Сайковського знову відкрита для миколаївців

Виставка відомого фотохудожника та журналіста Олександра Сайковського "Дитинства береги" змінила своє розташування. Раніше світлини експонувалися в Центральній міській бібліотеці ім. Шури Кобера та Віті Хоменко. Відкриття її відбулось ще у вересні. Тепер фотознімки Олександра доступні для широкого загалу у залах Бібліотеки-філіал №2. Вони зручно розташувались серед квітів, над комп'ютерами. Словом так, ніби висіли тут завжди.

Сам автор нічого до виставки не додавав. Тут всі ті фотографії, які городяни вже бачили: це портрети миколаївців, архітектура міста, живописні краєвиди малої Батьківщини Олександра - Варварівки та просто миколаївські пейзажі. Але прочитані вони наново.

Олександр Сайковський

Найбільше автор полюбляє зображувати людей. Мабуть тому його портрети не тривіальні, а наповнені своєрідною енергією та непідробними емоціями. Олександр Сайковський пояснює, що це пов'язано з його родом діяльності - журналістикою. Адже для того, щоб сфотографувати людину, з нею потрібно працювати. Тому власне це набагато складніше та цікавіше ніж фотографувати пейзажі.

Проте споглядаючи світлини Олександра Сайковського стає зрозуміло, що в душі він справжній поет. Адже не кожен бачить навколо себе красу цього світу, та може зафіксувати миттєвість, яка вже ніколи не повториться.