Як мають виглядати ідеальні вивіски на Соборній. Результати миколаївського хакатону

Як мають виглядати ідеальні вивіски на Соборній. Результати миколаївського хакатону

На сайті "Архітектура Миколаєва" опублікували результати першого хакатону, присвяченого проблемам миколаївських вивісок. Нагадаємо, що СВІДОК.info раніше повідомляв, як проходила ця подія та про проблеми, які існують в міському просторі.

В субботу, 17 грудня, Агенція розвитку Миколаєва та автор проекту «Архітектура Миколаєва» Євгеній Васюков провели хакатон «Правильні вивіски для Соборної». У заході взяли участь миколаївські дизайнери та архітектори, яким не байдужий візуальний стан міста. Хакатон почався з презентації, присвяченої проблемам міських фасадів, а саме вивіскам та їхньому вигляду. Далі на зв’язку був куратор івано-франківського проекту «Вивіски» Василь Гошовський, який поділився досвідом з реалізації подібної програми. Наступним етапом була лекція з історії вулиці Соборної та порівняння вигляду вивісок у різні часи.

Практична частина заходу почалася з презентації схем розміщення вивісок на вулиці Соборній та пояснення алгоритму роботи. Далі учасники поділилися на команди та отримали завдання. Результатом хакатону стали макети більше ніж 20 вивісок, створених учасниками.

Крім роботи у графічних редакторах учасники пройшлися вулицею Соборною з метою оцінки наявного стану та вибору оптимальних рішень для нових вивісок, виходячи з користувацького досвіду.

Для досягнення якісного результату при створенні нових вивісок варто враховувати взаємне розташування конструкцій сусідніх закладів та проектувати комплексний макет для ділянки, яка візуально сприймається як єдине ціле. Ми звернулися до московського досвіду створення схем розміщення вивісок для центральних вулиць міста та розробили схеми для Соборної з урахуванням місцевих особливостей.

Розробки учасників

1 команда: Роман Дорошенко, Євгенія Дулько

Центральний проспект, 71А

 Адмірала Макарова, 58

 

 

 

2 команда: Дмитро Іваненко, Рустам Тапраєв

Соборна, 12Б

Соборна, 2 

 

3 команда: Валентин Решетняк, Вячеслав Ступак

Соборна, 6

Нікольська, 54 

4 команда: Ірина Скворцова, Ганна Максименко

Спаська, 48