Олімпіада очима «Николаевских новостей». В ОДА відкрилась фотовиставка Анатолія Білоножка

Олімпіада очима «Николаевских новостей». В ОДА відкрилась фотовиставка Анатолія Білоножка

Тут і гіркота поразки, і солодкі миті перемоги. Напруженість, зосередженість, розпач. - всі емоції олімпіади в Ріо-де-Жанейро на світлинах Анатолія Білоножка - головного редактора газети "Николаевские новости". Відкрили виставку в холі облдержадміністрації спеціально у день, коли очільники області та міста нагороджували кращих миколаївських спортсменів. Всього у виставці 40 фотознімків. Це та мала частина доробку Анатолія Білоножка, яка збереглась. Адже відомо, що фототехніку із майже всіма фотознімками зі змагань, у журналіста вкрали в Бразилії. Сам Анатолій Білоножко має великий досвід роботи на міжнародних змаганнях та Олімпіадах. І як сам зізнався, Олімпіада  в Ріо, була найскладнішою в його кар'єрі. Непрості умови, як для глядачів, для спортсменів та журналістів, - відзначив автор фотовиставки.

Анатолій Білоножко

А.Б.: журналистам было сложно. Но нас выручало то, что там выступали звезды современности. Они умели позировать, умели радоваться победам, они умели огорчаться. Я попытался снять именно эти моменты

Тим не менше він слідкував за всіма виступами всіх миколаївських спортсменів. І  наскільки там важко працювалось, стає зрозуміло з його розповідей.

А.Б.: особенно сложно было нашим прыгунам в воду. Организаторы состязаний забыли накрыть крышу для бассейна для прыжков воду. Бассейн в 10 км от океана, обдуваемый всеми ветрами. Ежелись зрители, укрывались кто чем мог. и в это время спортсмены прыгали практически в холодную воду. И в таких условиях очень достойно выступили наши ребята: Илья Кваша, Елена Федорова. Мало того, что они попали в финал, они боролись за медали. 

Загалом спортивний журналіст відзначив, що миколаївські спортсмени виступили блискуче. Із особливим захопленням він розповідав за героїзм миколаївської фехтувальниці Ольги Харлан, яка виступала на турнірі із травмою.

А.Б.: Благодаря Оле, наша сборная завоевала серебряную медаль и вышла в финал. Она во всех поединках вытягивала сборную Украины. Мы проигрывали все время. И вот выходит Харлан - признак спокойствия и уверенности. И дотянула до финала.

 

Олег Дорош