«Дайте людям працювати!». В Миколаєві знову мітингують працівники Суднобудівного заводу ім. 61 Комунара

«Дайте людям працювати!». В Миколаєві знову мітингують працівники Суднобудівного заводу ім. 61 Комунара

Під стінами ОДА вкотре мітингували заводчани суднобудівного заводу ім. 61 комунара. Працівники вимагають виплатити заборгованість із зарплати та забеспечити завод роботою.

Після короткої наради люди вирішили делегувати своїх представників та зайти  до будівлі адміністрації.

 

До мітингувальників вийшов заступник голови облдержадміністрації В'ячеслав Бонь, який доповів, яка наразі ситуація із проблемами заводу. Зокрема він розповів, що доводив до відома Прем'єра Володимира Гройсмана проблему із заборгованістю. Існує резолюція, яка, нажаль, поки не виконана. Щодо завантаженості заводу, проект теж існує. Йде робота над тим, щоб залучити працівників 61-го до роботи над будівництвом корвету на потужностях ЧСЗ, а на потужностях  61-го заводу виконувати замовлення по ремонту та модернізації суден підприємством "Дослідний центр кораблебудування", запевнив В'ячеслав Бонь.

Але це все поки залишається на папері. Якоїсь практичної реалізації цих планів заводчани не бачать.

Представники профкому зазначили, що "Укроборонпром" дійсно ніяких кроків щодо погашення заборгованості не робив. Натомість про завод просто забули і роблять вигляд, ніби його взагалі не існує, бідкався голова обкому профсоюзу працівників суднобудування Володимир Смєлов. До того ж він також звинуватив нове керівництво заводу в бездіяльності.

До того ж  обурювались працівники, що наразі ніяк не просуваються відкриті кримінальні розслідування щодо колишнього директора заводу Петрова і вимагали пришвидшити ці процеси. Результатом чергового мітингу стала резолюція. Заводчани вимагають у голови облдержадміністрації Олексія Савченка, голови обласної ради Вікторії Москаленко підтримати працівників заводу ім. 61 комунара в їх проблемах, донести ситуацію, яка існує на підприємстві, до Президента України Петра Порошенка та до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Та от чи почують вимоги заводчан?