Запасайтесь продуктами та утримайтесь від поїздок за місто. Чи готова Миколаївська область зустріти негоду?

Запасайтесь продуктами та утримайтесь від поїздок за місто. Чи готова Миколаївська область зустріти негоду?

Про готовність Миколаївщини протистояти грізному арктичному циклону говорили на  засіданні штабу по зимі за участю заступника голови облдержадміністрації В'ячеслава Боня. Про свою готовність зустріти та боротись проти стихії доповіли представники різних служб області та міста. В цілому Миколаївщина готова зустріти негоду. Але є безліч проблемних питань.

Очікується, що перебоїв з продуктами не виникне, якщо буде забеспечена проїздність доріг. Але В'ячеслав Бонь наголосив, щоб громадяни на всяк випадок створили мінімальний продуктовий запас першої необхідності на декілька днів.

Адже саме проїздність доріг викликала у заступника губернатора побоювання.  У "Миколаївоблавтодора" не вистачає  техніки для розчистки. Таким чином єдиний шлях убеспечити водіїв від застрягання на трасі - перекрити автодороги,  впевнений В'ячеслав Бонь.

В'ячеслав Бонь

В.Б.: С первым снегом, с первыми снежинками служба автодорог сразу же перекрывает по основным направлениям дорогу. С Херсоном, с Кировоградом, с Одессой, это должно быть отработано.

Про стан техніки доповів керівник "Миколаївського облавтодора" Ігор Франчук. І занепокоєння віце-губернатора лише підтвердилось.

Ігор Франчук

І.Ф.: На даний час підготовлено 134 одиниці техніки, заключено 23 договори з залучення 53 одиниці техніки зі сторонніх організацій.

Техніки, яку планують кинути на боротьбу зі стихією - недостатньо, наголосив В'ячеслав Бонь. Він запевнив, що вимагатиме залучення додаткової кількості машин. 

В.Б.: Я сьогодні буду говорити з головами РДА, щоб вони предоставили весь список техніки, наявний у них.

У зв'язку зі складними погодніми умовами на посилений режим служби перейшли служби ДСНС Миколаївської області попередньо до 10 січня, доповів Начальник Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Максим Грицаєнко. 

Проблемні питання в Миколаївській області з року в рік одні й ті самі, розповів головний миколаївський рятівник. В минулому році зіткнулись з тим, що навіть перекриття доріг не змогло стримати наплив автотранспорту. Водії проривали блок-пости, об'їздили полями. І, звісно, безнадійно застрягали у сніжному полоні. Всі звернення до ЗМІ залишались без уваги. Багато водіїв елементарно не змінюють літню гуму, виїжджають без лопати, без цепки, без різних підручних засобів.

Максим Грицаєнко

М.Г.: Если мы не остановим их, мы потом будем вытаскивать их в полях, между селами.