«Не вийде!»: нардеп Кремінь заявив, що міська влада гальмує проведення освітньої реформи в Миколаєві

«Не вийде!»: нардеп Кремінь заявив, що міська влада гальмує проведення освітньої реформи в Миколаєві

Народний депутат України Тарас Кремінь вважає, що міська і обласна влада Миколаївщини неефективно використовують бюджет, коли питання стосується освітньої сфери.Таку думку він висловив кореспонденту СВІДОК.info.

Так, згідно зі словами депутата, за останні 9 місяців місто Миколаїв значно перевиконало план надходження до міського бюджету, однак ефективно використати кошти так і не змогло.

«Проблема сьогодні в тому, що за результатами дев`яти місяців бюджет міста Миколаїв має значне перевиконання, і ці кошти мали би піти на оплати медичним працівникам і на покриття боргів викладачам та вчителям. Мені дуже не подобається така тенденція, тому що я вважаю, що місто Миколаїв — одне з небагатьох, хто має такий потужний бюджет, однак за чотири роки Миколаїв не спромігся побудувати ні школи, ні дитячі садочки», - зазначає Тарас Кремінь.

Політик також додає, що на сьогодні Миколаїв — одне із найгірших міст у країні у питаннях вирішення проблем освітньої сфери. І головна причина цієї проблеми полягає у міських чиновниках, які намагаються саботувати освітню реформу.

«На даному етапі у нас склалася дуже важка ситуація: це аварійність дитячих садочків, це незадовільна протипожежна безпека, це позашкілля, це найменші в області зарплати працівникам дитячих садків, і це все у той рік, який ми оголосили роком освіти в країні. Тут проблема не в Києві, тут проблема в головах міських чиновників, які хочуть зробити величезну поразку з однієї з найкращих освітніх реформ. Можу повторити — не вийде!».

Нагадаємо, що представники закладів освіти неодноразово зверталися до міських та обласних чиновників із проханням допомоги у фінансуванні різних нагальних проблем. Зокрема, проблема із протипожежною безпекою багато разів обговорювалася на депутатських комісіях, і міськвиконком навіть виділив на вирішення цієї проблеми 627 тис. гривень, однак ситуація досі залишається невирішеною.