Влада планує збільшити заробітну платню вчителям на 15%, - нардеп Кремінь

Влада планує збільшити заробітну платню вчителям на 15%, - нардеп Кремінь

Голова підкомітету з питань дошкільної, загальної середньої та інклюзивної освіти, а також народний депутат Тарас Кремінь запевнив, що влада збирається підвищити зарплати для вчителів у наступному році. Про це стало відомо із його відповіді на запитання кореспондента СВІДОК.info.

Так, за словами політика, з наступного року заробітну плату вчителям депутати планують підвищити на 15%.

«У зв’язку із тим, що буде підвищено мінімальну заробітну платню, вчителям буде піднято зарплату на рівні не менше 15% в залежності від тарифного розряду: чи це учитель-початківець, чи це учитель із досвідом. І, звичайно, враховуватиметься стаж працівника освіти».

Однак депутат додав, що паралельно із підвищенням заробітної платні, необхідно також слідкувати за якістю надання навчальними закладами і зокрема вчителями освітніх послуг.

«Крім доплати нам необхідно враховувати якість надання освітніх послуг. На мою думку, три показники, якими можна визначити якість наданих освітніх послуг конкретним навчальним закладом, є: кількість першокласників, тобто школа має бути престижною, щоб батьки хотіли віддати свою дитину саме туди. По-друге, це рівень складання ЗНО. По-третє, це профільність навчального закладу — якщо в школі є поглиблене вивчення економічних дисциплін, якщо є фахові вчителі, то можна говорити про те, що вони готують не просто випускника, а готового до життя випускника».

На думку Тараса Креміня, виконання цих критеріїв свідчитиме, що освітня реформа в країні, впроваджена чинною владою, є дієвою та ефективною.

Нагадаємо, що раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував з наступного року підвищення мінімальної зарабітної платні для населення на 12%, що у грошовому еквіваленті становитиме 4170 грн., тоді як сьогодні вона складає 3723 гривні.

Читайте также: