У Миколаєві відзначили День Гідності та Свободи, вшанувавши пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих українськиї воїнів

У Миколаєві відзначили День Гідності та Свободи, вшанувавши пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих українськиї воїнів

У Миколаєві в День Гідності та Свободи міські високопосадовці та прості жителі міста вшанували патріотів, загиблих під час Революції Гідності та російської агресії на Сході України. Акція відбулась 21 листопада біля пам’ятника Небесній сотні, повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Акція викликала великий ажіотаж серед населення, її відвідали сотні небайдужих жителів міста. На церемонію покладання квітів прийшли люди різного віку та соціального статусу: студенти, військові, люди поважного віку, депутати міської та обласної ради та ін. Серед високопосадовців були міський голова Олександр Сєнкевич, віце-мери Юрій Степанець та Володимир Криленко, а також заступники губернатора В’ячеслав Бонь, Валентин Гайдаржи, Євген Шевченко, Олександр Кушнір та інші.

Зазначимо також, що для забезпечення правопорядку та попередження провокацій на заході чергували кілька нарядів патрульної поліції, а також карета швидкої допомоги.

Святкові врочистості розпочалися зі співу присутніми Державного гімну України, після якого вони вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя за незалежність країни.

На церемонію також запросили представників Української православної церкви Київського патріархату, зокрема був присутній Митрополит Миколаївський Володимир. Церковнослужителі провели молебень, після чого всі бажаючі змогли покласти квіти біля підніжжя пам’ятника.

Відмітимо, що голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко не зміг бути присутнім на заході у зв’язку з тим, що на даний момент знаходиться у відрядженні, однак на своїй сторінці в Facebook він написав:

«#РеволюціяГідності - ще один доказ споконвічного прагнення українського народу до свободи і незалежності.
І сьогодні її п’яту річницю ми відзначаємо з усвідомленням прогресу України у виконанні проєвропейської та проукраїнської стратегії, яку послідовно втілює в життя останні роки Президент України Петро Порошенка. Це питання нашої незалежності, національної безпеки, нашої української державності. Маємо схвальне рішення про надання автокефалії українській помісній православній церкві. Це вагома подія з того ж ряду, що й наше прагнення до вступу до Євросоюзу та НАТО, Угода про асоціацію, безвізовий режим з Європейським Союзом, вихід із СНД, відмова від оманливого Договору про «дружбу» з Росією тощо. Все це – основа нашого власного шляху розвитку, розвитку держави Україна і розвитку нашої української нації.
Ці незворотні зміни оплачені великими і незміримими втратами всього суспільства та досягнуті важкою працею кожного.
Ми - на правильному шляху! Туди Україну вивели мільйони учасників Революції гідності, наше свідоме суспільство, та славетні українські воїни, які боронять нас від російської агресії. Завдяки їм ми знаємо, якою країні йти в майбутнє».

Нагадаємо, що 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

 

 

 

Читайте також: