Від своїх не відмовляємось: миколаївські військові започаткували флешмоб у підтримку українських полонених

Від своїх не відмовляємось: миколаївські військові започаткували флешмоб у підтримку українських полонених

Миколаївські військовослужбовці та обласна державна адміністрація започаткувують всеукраїнський флешмоб #ми_захистимо у підтримку всіх військових, а також цивільних, які незаконно утримуються в Російській Федерації. Про це розповів губернатор області Олексій Савченко в четвер, 29 листопада, повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Так, коментуючи військову агресію РФ в Азовському морі 25 листопада, очільник області заявив, що Миколаївщина готова надати відсіч агресорові. Також Олексій Савченко додав, що Україна не забуває нікого із військовополонених, і зробить усе, щоб їх звільнити.

«Я як голова Миколаївської ОДА хочу наголосити на тому, що ми засуджуємо акт прямої агресії РФ, ми згуртовані і готові надати відсіч ворогові. Ми згадуємо всіх полонених, всіх наших військових, побратимів, активістів, будь-яку людину, яка потрапила в полон нашого ворога».

Губернатор окремо подякував військовим, які були сьогодні на заході, адже, за його словами, саме завдяки їм миколаївці можуть спокійно жити і працювати.

«Я хочу сказати, що ви всі сьогодні герої для мене, адже ви взяли на себе відповідальність захищати нас. Саме ви своєю роботою даєте можливість сьогодні працювати і нам, і журналістам, і всім підприємствам. Тому велика вам честь і пошана за це», - відзначив губернатор.

Заступник начальника Миколаївського гарнізону з виховної роботи військово-морських сил Олексій Коваленко відзначив, що сьогоднішній захід започаткований миколаївськими військовими і присвячений усім військовополоненим. Він відзначив, що мирні жителі не повинні забувати про тих, хто знаходиться під вартою ворога, і що держава робить усе можливе для повернення українців додому.

«Миколаївщина сьогодні започаткувала дану акцію і передає її всім іншим областям і регіонам нашої країни. Всі ми знаємо і бачимо, що відбувається з країною уже п’ятий рік, у нас практично йде війна. Ми знаємо, що відбулося 25 листопада, коли російський агресор, уже не прикриваючись і не знімаючи своїх шевронів, провів відкриту агресивну дію проти наших кораблів, незаконно захопивши їх. Томи ми вирішили започаткувати таку акцію, мета якої — зазначити, що ми в жодному разі не відмовляємось від своїх військовослужбовців, які потрапили в полон», - відзначає військовий.

Також Олексій Коваленко заявив, що війська, розташовані на території області, приведені в повну бойову готовність, і в разі збройної агресії з боку Російської Федерації готові дати адекватну відповідь.

Нагадаємо, що 25 листопада військовими катерами РФ були обстріляні та захоплені три українські судна, які прямували до порту Маріуполя через Керченську протоку. В результаті неприкритої військової агресії президент скликав Раду Національної Безпеки та Оборони, на якій ухвалили запровадження в Україні воєнного стану на 30 діб. Це рішення також підтримали депутаті Верховної Ради.