Частинка Словаччини: в Миколаєві відкрили виставку молодих іноземних художників

Частинка Словаччини: в Миколаєві відкрили виставку молодих іноземних художників

У середу, 9 січня, в стінах Миколаївського палацу культури і мистецтв міський голова Олександр Сєнкевич спільно з представниками Посольства Словаччини в Україні відкрили спеціалізовану виставку творів мистецтва сучасних словацьких майстрів, повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

За словами Повноважного посла Словацької Республіки в Україні Івета Шафінова, така виставка покликана не лише продемонструвати українцям сучасне словацьке мистецтво, а також показати, що наші народи насправді мають багато спільного як ментально, так і духовно.

«Такі виставки дозволяють краще пізнати один одного, дві країни, про стан душі кожного народу, адже саме в мистецтві й відображається душа людини і душа країни», - пояснює посол.

Як уже зазначалося, на виставку окрім інших гостей завітали також міські та обласні високопосадовці, зокрема заступник голови ОДА Євген Шевченко, міський голова Олександр Сєнкевич, депутати міськради Світлана Таранова та В'ячеслав Карцев  та інші.

Зокрема, міський голова зазначив, що за допомогою таких виставок два народи можуть вчитися один в одного. Крім того, мер міста уже будує плани, щоб провести виставку вже українських митців у якомусь місті Словаччини.

«Коли нам запропонували провести таку виставку в нас і запросити сюди посла Словаччини, ми звичайно ж, погодились. У творчості  люди навчаються один в одного, адже тут немає, як у спорті, якоїсь межі. Я впевнений, що така виставка буде корисною не лише для людей, які не дуже обізнані в художньому мистецтві, а й для професіоналів, які можуть щось взяти для себе. Ми з паном послом обов’язково придумаємо, як зробити виставку наших миколаївських художників десь у Словаччині – у Братиславі там чи десь в іншому місті», - сподівається він.

Також Олександр Сєнкевич вкотре продемонстрував свою обізнаність та начитаність, перефразувавши всесвітньо відомого художника Пабло Пікассо: «Всі гарні ідеї давно скопійовані, а всі геніальні – вкрадені», таким чином знову підкресливши, що миколаївські художники можуть багато чому навчитись у своїх словацьких колег.

Після промови мера відвідувачі виставки, яких, до речі, зібралося чимало, могли у привітній та невимушеній атмосфері помилуватися багаточисельними роботами, сфотографуватись на їх фоні, а також випити склянку «Боровички» - національного напою Словаччини. Пропонуємо нашим читачам світлини картин і не тільки: