Миколаївці долучилися до Всеукраїнської акції, заспівавши разом святкову колядку. ВІДЕО.

Миколаївці долучилися до Всеукраїнської акції, заспівавши разом святкову колядку. ВІДЕО.

Десятки миколаївців прийшли в холодну суботу, 12 січня, до міського «Каштанового скверу», щоб разом заспівати святкову колядку «Нова радість стала», повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Цього року Миколаїв став одним із 30 міст України, в якому прості містяни взяли участь у Всеукраїнській акції «Одночасне виконання колядки «Нова радість стала». Зазначається, що ця традиція є відносно новою, адже започаткували її лише в 2017 році. Тоді долучилися до неї лише три міста. Цього ж року її уже можна назвати не лише Всеукраїнською, а навіть більше, адже приєдналися до неї і 5 інших країн – Великобританія, Австрія, Нідерланди, Польща та Німеччина.

У Миколаєві ж зібралося біля 35-50 чоловік різного віку і статі. Організаторами у нашому місті виступили Миколаївський коледж культури і мистецтв, студенти якого також прийшли заспівати колядку.

Рівно о 14.30 на сходах скверу вишикувалися змерзлі, але згуртовані миколаївці, і під музичний акомпанемент заспівали «Нову радість», тим самим привернувши до себе увагу ще кількох десятків людей, які просто прогулювалися Соборною вулицею.