Стало хорошою традицією: у Миколаєві курсував тролейбус із колядниками. ФОТО, ВІДЕО.

Стало хорошою традицією: у Миколаєві курсував тролейбус із колядниками. ФОТО, ВІДЕО.

Уже не перший рік поспіль миколаївці отримують на «старий» Новий рік святкову атмосферу у вигляді тематичного тролейбусу, в якому кожен може почути зимові колядки та щедрівки. Не став винятком і 2019 рік, коли в неділю, 13 січня, вбрані в український народний одяг дівчата й хлопці звеселяли пасажирів міського тролейбусу №2 святковими піснями, повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Відзначимо, що традицію започаткували ще у далекому тепер 2013 році. Тоді два колективи: «Співоче перевеслечко» і «Дарунок неба» вирішили проекспериментувати, заспівавши різдвяних колядок в тролейбусі. Таку імпровізацію жителі міста прийняли тепло, тому було вирішено зробити акцію щорічною.

Цей рік від минулих відрізняється тим, що, окрім, юних учасників двох колективів, до нього приєдналися і діти віком 8-10 років, що зробило атмосферу ще більш святковою. Традиційно уже з колядниками курсував тролейбус №2, який заздалегідь прикрасили новорічними іграшками. Навіть більше – водій тролейбусу сам одягнувся святково.

У  репертуарі ж співців було 5-7 різних колядок і щедрівок, зокрема відомі всім «Щедрик», «Нова радість стала» та інші. Але й на колядках все не закінчилось – далі дівчата пригощали всіх охочих пасажирів смачними калачами, від яких мало-хто відмовився, навіть контролерів почастували.

У переважній своїй більшості люди реагували дуже позитивно на такий недільний сюрприз: вони діставали мобільні телефони й починали знімати колядників на відео, хтось кидав кілька гривень чи смаколиків у колядницький мішок, а дехто навіть намагався підспівувати. Звісно, не обійшлося без нерозуміння з боку деяких пасажирів, але таких людей були одиниці – напевно, втомлені просто.

Підсумовуючи, можна з упевненістю сказати, що така традиція у нашому місті прийшлась людям до смаку – вони виходили з тролейбусу усміхненими і нагодованими. «До наступного року!», - говорили пасажирам колядники, натякаючи тим самим, що традиція продовжиться й надалі.

ФОТОЗВІТ: