У Миколаєві нагородили кращих спортсменів 2018 року. ФОТО.

У Миколаєві нагородили кращих спортсменів 2018 року. ФОТО.

У четвер, 17 січня, в стінах обласної ради відбулося урочисте нагородження кращих спортсменів і тренерів, а також заслужених діячів спорту Миколаївщини. Про це повідомляє кореспондент СВІДОКinfo.

На врочистостях, окрім самих спортсменів та їхніх рідних, були присутні й перші особи області, серед яких: голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, голова обласної ради Миколаївщини Вікторія Москаленко та багато інших.

Ведучі заходу підвели підсумки 2018 спортивного року для Миколаївщини, з яких стало зрозуміло, що наші земляки встигли за цей час завоювати велику кількість різних нагород та медалей.

Так, стало відомо, що протягом року до складу збірних команд з різних видів спорту України входили 398 наших спортсменів, з них 218 спортсменів з олімпійських видів (81 – основний склад, 80 – кандидати, 57 - резерв) та 180 спортсменів з неолімпійських видів – 76 - в основному складі, 61 кандидати, 43 - в резерві. Окрім того, у 2018 році на чемпіонатах світу і Європи, інших міжнародних змаганнях з олімпійських та неолімпійських видів миколаївські спортсмени вибороли 194 медалі 37 золотих, 43 срібні, 114 бронзових нагород.

Окремо відзначили Олександра Абраменка, який виборов золоту медаль у фрістайлі на Олімпіаді в Південній Кореї, та чемпіона Паралімпійських ігор з лижних перегонів Максима Ярового.

Кращих спортсменів привітав голова ОДА Олексій Савченко, який відзначив величезний внесок миколаївських спортсменів у розвиток та популяризацію області й міста.

«Я чудово розумію, що дуже важко виборювати призові й переможні місця, важко буває представляти у світі нашу країну, але ви це робите, з гідністю робите, тому я дуже вдячний вам за це. Дуже радий сьогодні тут бути разом з вами, і сподіваюсь, що наступного року ми будемо святкувати не лише зі спортсменами та їх представниками, а ми привітаємо переможців у нашому обласному Будинку культури разом із громадськістю. Я вам скажу ще, що саме ваші перемоги дозволяють нашій нації відродитися, дякую вам!», - підсумував Олексій Савченко.

Після цього він нагородив спортсменів у різних номінаціях. Кращим спортсменом очевидно визнали Олександра Абраменка, а найкращою спортсменкою стала чемпіонка світу з греблі Олена Буряк.

Крім цього, в номінації «Сильні духом» переможцем став вищезгаданий Максим Яровий, «Відкриттям року» визнали зовсім юну ще бадмінтоністку Софію Чорноморову. Також нагороджували спортсменів у номінація «Разом з олімпійцями», «Ветеран спорту», «Олімпійська надія», «Краща команда року», «За відданість справі», «Найкращий тренер року» та ін.

Варто ще відзначити, що у 2018-2019 роках на Миколаївщині збираються побудувати 10 спортивних майданчиків зі штучним покриттям. Також на 2019 рік з обласного бюджету виділено 50 млн. грн. на будівництво сучасних комплексних спортивних майданчиків зі штучним покриттям, що явно допоможе нашим майбутнім зіркам світового спорту.

ФОТО: