В Миколаєві у День соборності України дякували ветеранам АТО та волонтерам

В Миколаєві у День соборності України дякували ветеранам АТО та волонтерам

У День соборності України, 22 січня, ветерани війни на Сході, волонтери та представники міської й обласної влади зібралися разом у Миколаївському обласному академічному російському театрі, аби відзначити 100-річчя проголошення Акту Злуки ЗУНР та УНР. Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

На захід завітало багато учасників бойових дій на Донбасі, а також волонтерів та небайдужих містян. Врочистості розпочалися із хвилини мовчання за всіх людей, які коли-небудь поклали своє життя за волю та незалежність України.

Після цього до вітального слова запросили першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслава Боня, який провів паралелі між ситуацією, яка склалася далекі 100 років тому і тим, що ми маємо нині.

«Наша сусідка зі своїми імперськими амбіціями завжди добре розуміла, що без України в своєму складі вона ніколи не стане наддержавою чи імперією, тому вони тоді, ще 100 років тому не могли змиритись із нашою незалежністю, не можуть вони змиритись із цим і сьогодні. Як і 100 років тому Росія спочатку розхитала ситуацію за допомогою «п’ятої колони», потім анексувала у нас частину територій й створила на Сході країни фейкові республіки. Але цього разу, на відміну від часів сторічної давності, їм не вдалося захопити нас повністю, адже нині ми маємо боєздатну армію та професійних військових, які готові дати гідну відсіч агресорові. Саме завдяки вам (військовим і волонтерам – прим. ред.) і вашим зусиллям ми змогли зберегти нашу країну. І я щиро вам дякую за це», - говорить В’ячеслав Бонь.

Після цього він нагородив пам’ятними відзнаками волонтерів, колишніх та теперішніх військових, які тим чи іншим чином допомогли армії в скрутні часи початку війни. Також виступили з вітальним словом представники організації ветеранів війни та волонтери, які відзначили, що після 2014 року кожне із державних свят набуло вже зовсім іншого змісту, адже сьогодні День незалежності або День соборності – уже не просто гуляння чи вихідний, це день, коли люди згадують загиблих друзів, товаришів, батьків, братів, сестер тощо. І дуже важливо не забувати їх ніколи.

Далі, після врочистостей, на присутніх чекала театралізована вистава «Тев’є – молочник» від кращих акторів театру.

ФОТО: