Миколаївські письменники відмовились покинути аварійну будівлю: чекають на пристойне приміщення

Миколаївські письменники відмовились покинути аварійну будівлю: чекають на пристойне приміщення

Миколаївська обласна організація Національної спілки письменників України одноголосно проголосувала за те, щоби залишитися в приміщенні аварійної будівлі по вул. Нікольській, 44, поки обласна влада не знайде їм адекватну заміну теперішній.

Зібрання письменників відбулося в середу, 23 січня, на якому, окрім інших питань, розглянули й можливе переселення. Загалом ніхто із присутніх діячів культури не був проти того, щоб у майбутньому змінити приміщення, адже всі вони чудово розуміють складність ситуації та аварійність будинку.

Замість будівлі, в якій зараз знаходиться спілка, Фонд держмайна запропонував письменникам інші можливі приміщення у Миколаєві, наприклад, по вулиці Наваринській, 16 або стару друкарню по вул. Бузника, проте всі вони знаходяться в аварійному стані. А так як спілка письменників — громадська некомерційна організація, вони просто фізично не можуть щось відремонтувати.

«Ми спілкувалися з цього приводу із Фондом держмайна, який нам запропонував такі приміщення, у яких існувати неможливо, тому що вони просто в жахливому стані, там усе валиться і руйнується», - розповіла Віра Іванівна.

Як розповіла голова організації Віра Іванівна Марущак, вона також мала розмову з головою обласної ради Вікторією Москаленко щодо цього питання, яка пообіцяла у майбутньому якимось чином вплинути на проблему і підшукати письменникам гідне приміщення. Також стало відомо, що пізніше від голови облради до спілки прийшов лист, у якому та пише про своє звернення у Фонд держмайна. Крім того, обласна рада дала запит подала запит до міської для подальшого вирішення нагальної проблеми.

Саме тому, що на даний час ніякої гідної альтернативи у спілки письменників немає, В`ячеслав Тимофійович Качурін запропонував не залишати теперішнє приміщення. Ця ініціатива була підтримана всіма учасниками зборів.

Хоча у спілці знову наголосили на тому, що вони в жодному разі не проти майбутнього переселення, але лише у тому випадку, якщо приміщення буде у пристойному стані.

Нагадаємо, що будинок по вулиці Нікольска, 44-46 обласна експертна комісія визнала аварійною та небезпечною для подальшого в ній перебування, тому всім організаціям та мешканцям порекомендували підшукати собі щось інше.