Миколаївська область транзитна по переміщенню наркотиків. Звіт прокуратури за рік

Миколаївська область транзитна по переміщенню наркотиків. Звіт прокуратури за рік

Протидія злочинності у сфері наркотичних засобів - це  завдання для прокуратури та для правоохоронних органів в цьому році. Про це під час брифінгу журналістам розповів прокурор Миколаївської області Тарас Дунас. Саме Миколаївська область є транзитною по переміщенню наркотиків по Україні та за кордон, розповів він.

Нещодавно слідчі та прокуратура викрили схему в регіоні, за якою незаконно переміщували людей на окуповані території України. Винні особи встановлені і притягуються до відповідальності у судовому порядку, повідомив головний прокурор області.

Поділився Тарас Дунас і ще одним важливим зрушенням. Миколаївська область з 21 місця в Україні по розкриваємості злочинів змогла скакнути аж на 8 позицію. Якщо в липні 2016 р. розкривався кожен 5-й злочин, то на кінець року вже кожен 3-й. Таким чином відсоток з розкриття складає 40%, що є більшим, ніж в середньому по державі.

- Але в нас ще є куди тягнутись, - зауважив прокурор, адже є регіони, які розкривають злочини краще. Тому на наступний рік основне завдання - зменшити рівень злочинності в місті.

Протидія вуличній злочинності, за словами прокурора, вже дає свої плоди. Внаслідок оперативних дій затримано 2 групи осіб, які скоїли близько 100 злочинів.