В Миколаєві відкрився традиційний "Південний альбом" художніх фотографій

В Миколаєві відкрився традиційний "Південний альбом" художніх фотографій

Щорічна виставка  фотографії "Південний альбом-2017" вже вшосте відкрилась в стінах Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Це понад 50 робіт різних жанрів. Всі світлини - авторства 23 членів та кандидатів Миколаївської обласної організації Національної Спілки фотохудожників України, відомих миколаївських фотохудожників та журналістів. Серед них і учасники та призери міжнародних, всеукраїнських та міських конкурсів. Кожен представив на розсуд глядачів по дві свої роботи. Насправді відрізнити де робота молодих та досвідчених доволі легко. У метрів є свій стиль, свої ракурси та погляд на світ. Майстри грають з формою, грають тінями. 

Загалом світлини викликають повне різнобарв'я емоцій. Сумні чорно-білі мотиви, самотні фігурки людей, що бредуть спустілими вулицями, мотиви пізньої осені, веселі безтурботні діти, яких рука фотографа зафіксувала за грою чи сурові обличчя миколаївських десантників, що проходять крижану воду та смугу перешкод за право носити чорний берет.

Є тут і студійні фотографії. В данному випадку мета фотохудожника - показати характер людини. Це роботи Андрія Сливи.

Легко відрізнити серед інших світлини Олександра Сайковського. Він полюбляє зображувати кораблі. Ось два металеві красені  йдуть при заході сонця під Інгульський міст.

А от чоловік, який дивом не змочив ноги у великій морській хвилі. І цей момент підловила Ірина Гузій.

Особлива сторінка виставки фотографії Юрія Першина, данина пам'яті майстру, який трагічно загинув восени 2016. На світлинах його улюблені покорителі вітрів - стрункі яхти.

Загалом в кожному кутку своя, особлива історія. І це мереживо настроїв та відчуттів свторюють особливу поліфонічну атмосферу в залі. Таким чином кожен глядач зупиняє свій погляд на чомусь, що є для нього ближчим. І варто винирнути з одного світу, поряд з ним тебе очікує світ зовсім інший, який потрібно вивчати. 

 Олег Дорош