Миколаївці запідозрили дерибан землі в парку «Дружба». Департамент ЖКГ інформацію спростовує

Миколаївці запідозрили дерибан землі в парку «Дружба». Департамент ЖКГ інформацію спростовує

Інформацію про те, що в парку "Дружба" готується приватизація землі, розмістила в себе на сторінці Facebook громадська активістка Євгенія Матейчук. 

Отримала інформацію про ймовірне умисне зменшення розмірів найбільшого парку Миколаєва "Дружба" для розпродажу землі. Суть: департамент ЖКГ готує землеупорядну документацію, відповідно до якої розміри плануються суттєво зменшити для подальшого розпродажу незадокументованої землі парку.

Звідки в неї така інформація, Євгенія не оприлюднила.

Схема наступна. На фото бачите фактичні розміри парку з супутника. Чорна лінія - УМОВНА лінія (вона дуже-дуже приблизна), до якої він буде зменшений в документах. Неупорядкована і незадокументована територія вздовж річки і вулиці Липової буде розділена на ділянки протяжністтю 25 м, а потім розпродані. Якщо порахувати, що протяжність цієї території близько 2 км (+ -), то продаючи такі ділянки по 10 000 дол виходимо в хороший профіт від розкраденої землі міста.

СВІДОК.info звернувся за коментарем до начальника управління екології Департаменту ЖКГ Володимира Корчагова. Інформацію, що територія парку готується до приватизації, він спростував.

Площадь, которая была указана в перечне рекреационных зон, 82 гектара, она так и осталась. Наоборот, мы больше объединили земель. А то, что было отведено еще до того, как это принималось в 80-х-90-х годах, оно так и осталось. Я не слышал такой информации, чтобы что-то уменьшалось или продавалось. И я не знаю, откуда у нее такая информация.

Натомість Володимир Корчагов розповів про подальшу долю парку. Вже готовий план землеутрою, який наразі допрацьовується. 

Я думаю, что в феврале и марте мы выносим этот вопрос на сессию. Мы уже написали письма на Аграрный университет с целью, чтобы они подтвердили свое желание взять его в обслуживание для дальнейшего обучения студентов и проведения работ по дендрологии, биологии. И ждем письмо от них, чтобы мы могли в решении сессии прописать, за кем закреплен данный объект.

Нагадаємо, що про нелегку долю парку СВІДОК.info писав у статті "Покинутий і непотрібний. Чи є майбутнє у парку "Дружба"?