«Хлопці, ми вас чекаємо»: У Миколаєві провели акцію на підтримку українських моряків, яких ув'язнила Росія. ФОТО

«Хлопці, ми вас чекаємо»: У Миколаєві провели акцію на підтримку українських моряків, яких ув'язнила Росія. ФОТО

Сьогодні, 25 травня, виповнюється рівно півроку, відколи Російська Федерація незаконно захопила українських моряків у Керченській протоці і досі утримує їх ув`язненими. Саме тому декілька десятків миколаївців вийшли рівно о півдні до меморіалу «Струни пам`яті», аби нагадати усім про українських військовополонених. Нагадати, що вдома про них не забувають і чекають їх якнайшвидшого повернення.

На заході побував і кореспондент СВІДОК.info.

Відмітимо, що сьогодні, о 13:00 проходить Міжнародний трибунал з морського права, скликаний Україною. Його метою є зобов`язати Росію звільнити захоплених поблизу Керченської протоки кораблі та українських моряків.

Подібні якції, як сьогодні в Миколаєві, проходять і в інших містах України: Києві, Дніпрі, Кривому Розі тощо. Щодо Миколаєва, то люди прийшли, тримаючи в руках портрети з їменами всіх 24-ох моряків, які були віроломно захоплені 25-го листопада, а також паперові кораблики з назвою захоплених суден: «Бердянськ», «Яни-Капу» та «Нікополь».

За словами учасників акції, їхня головна мета сьогодні — нагадати всім, що жоден військовополонений не забутий і їх всіх чекають вдома.

«Росія — наш ворог і ми не відступимось, поки вона не відступить всіх наших людей та не звільнить усі наші землі. На відміну від росіян, ми своїх не полишаємо ніколи. Ми ніколи не пробачимо, і нікого з наших не забули», - говорять учасники.

Взяв участь у акції й міський голова Олександр Сєнкевич, і кілька інших високопосадовців. За словами мера, багато людей нині забувають, що в Україні досі продовжується війна, гинуть люди і ламаються чиїсь долі. А такі акції потрібні, адже вони повертають нас до реальності.

У кінці акції її учасники розклали паперові кораблики у висушеному фонтані. Вони розповідають, що це дуже символічно, адже моряк у неволі — як судно без моря.

Також варто відмітити, що уже після акції, щойно всі почали розходитись, над місцем зустрічі зринув сильний дощ, наповнюючи фонтан водою. Хтозна, можливо, це також знак.

Додамо, що за інформацією видання Обозреватель, Міжнародний трибунал підтримав позов України і зобов'язав Російську Федерацію негайно звільнити 24-ох українських моряків.

ФОТОРЕПОРТАЖ З МІСЦЯ ПОДІЙ:

Читайте також: