У селі на Миколаївщині з’явився справжній герой: пенсіонер витяг зі задимленого будинку непритомного сусіда

У селі на Миколаївщині з’явився справжній герой: пенсіонер витяг зі задимленого будинку непритомного сусіда

У СМТ Криве Озеро, що на Миколаєвщині, з’явився свій герой-рятівник пенсійного віку, який зумів витягти зі палаючого і дуже задимленого будинку вже непритомного чоловіка.

Про героїчний вчинок селянина розповідають у прес-службі Головного управління ДСНС України в Миколаївській області.

Пожежа сталася ще 10 серпня, однак пожежники пізніше вирішили описати вчинок пенсіонера, і поїхали до нього на інтерв’ю. Як розповідають самі рятівники, їхня бригада у складі трьох чоловік виїхала на виклик, у якому йшлося, що по вул. Пушкіна в Кривому Озері загорівся житловий будинок.

«Ще до того, як ми приїхали, сусід врятував господаря будинку самотужки. Перший раз, коли він (рятівник-пенсіонер – прим. Ред.) зайшов, то йому стало погано і він вийшов. Там, зробивши кілька ковтків свіжого повітря, він вдруге зайшов і того чоловіка витяг на свіже повітря, де надав йому до-медичну допомогу», - розповідає один із пожежників Віталій Станкевич.

Ось як описує свій вчинок сам пенсіонер Анатолій Вовк:

«Дивлюся – дим такий валить, що взагалі нічого не видно. І боюсь зайти, думаю: «Газ же!» Все ж забігаю, –  раз – наступив на Ігоря ногою – господаря дому. Кричу дружині: «Валя, бігом біжи, зви когось!». Спочатку думав, що сам не витягну його, бо він такий здоровенький хлопчина. Ну все ж спробував: взяв його попід руку, – де в мене та сила взялася не знаю, але я його витяг на двір, геть і не відчув того».

Уже після того, як Анатолій витяг свого сусіду, то почав поливати його водою, після чого той прийшов до тями. Якби не вчинок дідуся, господар дому міг загинути від задушення димом від горіння.

Тепер Анатолій у своєму селі справжній герой, яким пишається не лише його дружина, а й усі односельчани.

ВІДЕО: