У Миколаєві з розмахом відзначають Масляну

У Миколаєві з розмахом відзначають Масляну

Сотні людей зібрались на Соборній площі, щоби відзначити Масляну - свято, що символізує початок весни. В цьому році в Миколаєві відзначили цей день з неабияким розмахом. На центральній площі міста встановили сцену та безліч ярмарок. А по центру влаштували масштабну фотозону, яка привабила до себе і великих, і малих. 

Урочисто відкрив свято Масляни зі сцени міський голова Олександр Сєнкевич. Мер зазначив, що Соборна площа скоро змінить своє обличчя і стане привабливішою. І вже стала центром, де проходять різноманітні місцеві свята чи заходи. Міський голова закликав городян берегти своє місто та бути носіями культури, і зокрема в сьогоднішнє свято - не смітити на площі та бути уважними та акуратними. 

Після урочистого привітання міський голова і сам пішов прогулятися святковим містечком. І не зміг стриматись, аби не сфотографуватись на фоні костюму римського легіонера. 

На день в центрі міста з'явилися вулиця Млинчикова та вулиця Майстрів. Там всі охочі могли поласувати смачними млинцями - атрибутом свята та познайомитись із миколаївськими майстрами. 

Дітлахам особливо полюбилися солом'яні лабіринти. В яких можна було гасати та веселитися годинами. 

Козаки влаштували на площі свої традиційні змагання, звичайно, з кулішем, узваром та гарним настроєм. Масляна в Миколаєві і справді стала святом радості, сміху, веселощів, та весни.