Герої не вмирають: у Миколаєві вшанували память Небесної Сотні

Герої не вмирають: у Миколаєві вшанували память Небесної Сотні

У четвер, 20 лютого, вся країна відзначає День Героїв Небесної Сотні. Саме в цей день у 2014 році під час сутичок на Майдані загинула найбільша кількість активістів. У народі загиблих почали називати «Небесною Сотнею». Щоб вшанувати загиблих, 20 лютого жителі Миколаєва зібралися біля пам'ятного меморіалу на вул. Садовій.

Про це повідомляе кореспондент «СВІДОК.info».

На заході були присутні голова Миколаївської ОГА Олександр Стаднік, заступник миколаївського міського голови Юрій Степанець, радник голови Миколаївської облради Вікторія Матієнко, а також студенти, військовослужбовці і небайдужі містяни.

Митрополит Миколаївский і Богоявленський Володимир провів молебен на згадку про вчителів та студентів, про старих і молодих - на згадку про тих, хто почав боротьбу. Після молитов усі присутні вшанували Героїв хвилиною мовчання, а творчій колектив виконав танець.

Наприкінці заходу під неофіційний гімн Майдану «Плине кача...» містяни поклали квіти та віддали шану полеглим бійцям на Майдані та в зоні проведення АТО/ООС.

Окрім цього, в той же день, 20 лютого 2014 року, «зеленые человечки» вторглися на територію Автономної Республіки Крим. Саме з цього дня почалася анексія Криму Росією та Антитерористична операція.