Без пафосу і власними силами. Як звичайні миколаївці вийшли на перший весняний суботник

Без пафосу і власними силами. Як звичайні миколаївці вийшли на перший весняний суботник

11 березня в Миколаєві пройшов перший весняний суботник. Найбільший фронт робіт традиційно був у парку "Перемоги". Там прибирали територію поблизу стадіону представники влади, юні спортсмени тай і звичайні миколаївці.

Але окрім цього офіційного суботнику в різних куточках міста звичайні городяни теж вийшли, щоб прибрати свої вулиці, парки та сквери. Не залишились байдужими ні малеча, ні дорослі. В мікрорайоні Леваневський місцеві батьки зібрались і вирішили навести лад на території дитячого майданчику. Цей майданчик - улюблене місце всіх дітлахів району. Тому поки одні - найменші, веселилися на гойдалках, дорослі дбайливо прибирали епіцентр дитячого щастя від сухого листя, гілок та іншого різноманітного сміття.

Наводили лад городяни і поблизу Свято-Катерининського храму на Сухому Фонтані. Там за час зими теж зібралось багато сухого листя.

Найбільш цікавий суботник пройшов на пляжі під Варварівським мостом. Щоб прибрати запустіле місце миколаївці збирались через соціальні мережі. Таким чином навіть створили ініціативну групу, яку назвали "Concert for the Earth" ("Концерт для Землі") надихнувшись творчістю американського еко-музиканта Пола Уінтера. Музичні критики називають його музику "екологічним джазом", - розповідають організатори. І в майбутньому вирішили провести серію таких суботників у найпроблемніших зонах Миколаєва.

Дорош