Понад 100 тисяч українок потрапили в сексуальне рабство. В Миколаєві говорили про проблему торгівлі людьми

Понад 100 тисяч українок потрапили в сексуальне рабство. В Миколаєві говорили про проблему торгівлі людьми

Згідно красномовної статистики, за останні роки близько 400 тисяч українців виїхали за кордон з метою працевлаштування. З них 100 тисяч жінок, які потрапили у секс-індустрію. Здебільшого зловмисники чатують на студенток вузів. Схема дуже проста, розповідає Максим Завтура - директор Центру розвитку Миколаївської області та правового захисту населення. Дівчатам пропонують легальну роботу за кордоном. Зазвичай, у Турції, обіцяють золоті гори. В середньому від 2-8 тисяч доларів. Орієнтуються на студенток і переважно із сільської місцевості, які менше знають та менше бачили. А вже після того, як дівчата погоджуються, вони буквально потрапляють у секс-рабство. Звісно, захмарних грошей вони не отримують.

Розкривати такі злочини нелегко. Адже іноді самі жертви через різні причини відмовляються про це повідомляти. Тому не дивно, що українські дівчата асоціюються за кордоном в першу чергу як вигідний товар.

Олена Шевченко

Натомість торгівля людьми, переважно жінками та дітьми - це добре організований транснаціональний злочинний бізнес, який пов'язаний з такими явищами, як наркоманія, проституція та порнографія. Проблема торгівлі дітьми, наприклад, розпочалась з масового незаконного усиновлення українських дітей іноземними громадянами. Так, лише за 2016 рік Головне територіальне управління юстиції у Миколаївській області прийняло 3 заяви про повернення дітей з Італії, Нідерландів та Болгарії.

Валентин Чистий

За 2016 рік на території Миколаївщини відкрито 4 кримінальних впровадження. Одне з них - це справа рук дніпропетровських зловмисників. До речі в грудні минулого року в Дніпропетровську викрили цілу схему та затримали злочинців, що займалися торгівлею людьми. Вони вербували молодих хлопців працювати кур'єрами в Росію. Тільки ніхто не попереджав, що доведеться мати справу з наркотиками. Таким чином, наркокур'єрів з України розсилали в різні області Російської Федерації. Всього в Росії затримано 47 таких осіб. 6 з них з Миколаївської області, - повідомила Ольга Шевченко - старший оперуповноважений Відділу боротьби зі злочинами, пов'язанними з торгівлею людьми.

До речі в Миколаєві існує Регіональний центр з надання безкоштовної вторинної правової допомоги, директор - Валентин Чистий. Туди можна звернутися в разі, якщо відомі такі факти торогівлі людьми.