Лідери миколаївських націоналістів пояснили принцип своєї співпраці в рамках гучного Маніфесту

Лідери миколаївських націоналістів пояснили принцип своєї співпраці в рамках гучного Маніфесту

Лідери миколаївських націоналістів вважають положення «Національного маніфесту», який був підписаний у четвер, 16 березня, своєрідними принципами сучасного українського націоналізму. Про це представники «Національного корпусу» та «Свободи» розповіли у коментарі СВІДОК.info.

Представник «Національного корпусу» Денис Янтар у коментарі нашому кореспонденту повідом, що мова йде не про об'єднання політичних сил, а лише про спільні принципи, які вони мають намір підтримувати в рамках Маніфесту.

«Вчора відбулось підписання Маніфесту націоналістів. Воно було ініційоване Андрієм Білецьким та «Національним корпусом». Маніфест підтримала «Свобода», «Правий сектор», «ОУН» та інші націоналістичні організації. Сенс маніфесту полягає у складанні певного плану дій та їх виконанні. Маніфест не є якимсь політичним чи громадським об'єднанням», - підкреслив Янтар.

Денис Янтар

Що стосується дій націоналістів на місцевому рівні, то Денис вважає, що в Миколаєві вони й так працюються злагоджено.

«Ми співпрацюєм з усіма націоналістичними організаціями, які є в Миколаєві. Це і «Правий сектор», і молодіжна ініціатива «Центр». Проводимо спільні заходи зі «Свободою», - сказав він.

Представник миколаївської «Свободи» Демид Губський поділяє думку своїх колег і вважає положення Маніфесту загальними засадами сучасного українського націоналізму, які в тій чи іншій мірі поділяють кожні з підписантів.

«Це наш не перший захід. В день втечі Януковича (22 лютого) ми провели вже спільний захід і, судячи з реакції певних осіб, він був вдалим. Наші очільники в цьому Манифесті знайшли 18 однакових пунктів програми. Тобто в концептуальних принципових речах у нас немає розбіжностей», - помічає Губський.

Демид Губський

За словами «свободівця», у Миколаєві націоналісти і раніше співпрацювали, але він сподівається, що надалі ця співпраця буде більш поглибленою.

«На локальному рівні між націоналістами повний діалог і повний контакт. Власне ніяких проблем у нас ніколи і не було. Ми координуємось і співпрацюємо там, де це є доречним. Наразі, наприклад, ми співпрацюємо з питання захисту «Бузького Гарду». Я сподіваюсь, що ця співпраця буде ще більш заглибленою», - наголосив Губський.

Нагадаємо, що головні ідеї Маніфесту вбачають подальше утворення Балто-Чорноморського союзу, повернення статусу ядерної держави, розрив дипломатичних стосунків з Росією, дозвіл на вогнепальну зброю та створення єдиної помісної церкви з центром у Києві.