Миколаїв приєднається до міжнародної акції «Година Землі»

Миколаїв приєднається до міжнародної акції «Година Землі»

Міжнародна акція "Година Землі" пройде в Миколаєві. 25 березня, о 20.30, активісти закликають годину не вмикати світло та будь-які електроприбори. Брифінг, присвячений цій ініціативі, за участі Миколаївської громадської організації "ЦРТЗЕ "Збережи світ"  пройшов в Українському кризовому медіацентрі.

По-перше, мета акції "Година Землі" не просто вимкнути на годину світло, - розповідає проектний менеджер ГО "Збережи світ" Світлана Мірошниченко. А привернути увагу до проблем, які існують в світі.

С.М.: Ідея не тільки вимкнути на годину світло, а в тому, щоб ми задумались, що ми робимо з нашою природою. Що потрібно її любити та піклуватись про неї.

Світлана Мірошниченко

Вперше годину землі почали проводити в Автралії - в 2007 році в Сіднеї. Люди закликали вимкнути світло на годину, цю ініціативу підтримало близько 2 млн. людей, в 2008 році їх кількість вже становила 100 млн. людей з 35 країн світу. Наймасштабніша кампанія відбулась в 2009 році. Тоді до акції приєднались 88 країн. І від живлення відключили найвідоміші пам'ятники - єгипетські піраміди, Таймс-сквер, Ейфелову вежу. В 2010 році "Годину Землі" підтримали 127 країн, - розповіли організатори. Щодо України, то тут "Година Землі" вперше пройшла в 2009 році. Вже в 2016-му в Україні акцію підтримало 75 міст та містечок.

Організація "Збережи світ" одна з найактивніших екологічних організацій в Миколаєві. Вони беруть участь в багатьох різних проектах. Серед них створення розарію в еколого-туристичному центрі учнів та молоді, та проект "Джерело Миколаєва" по збереженню Шухівської вежі в Миколаєві.

Власне, окрім "Години Землі" організатори акції запросили всіх бажаючих на еко-тусовку, яка пройде в Миколаєві 25 березня, о 13:00, в офісі організації, який знаходиться за адресою бізнес-центр "Шевченковський", вул.Шевченка, 59а, офіс 707.