Український театр влаштував для глядачів свято до Всесвітнього дня театру

Український театр влаштував для глядачів свято до Всесвітнього дня театру

Поласувати трьома видами пиріжків з капустою, випити сік та просто поспілкуватись в доброзичливому та світлому колі справжньої театральної родини, а потім абсолютно безкоштовно потрапити на виставу. Все це чекало обраних глядачів в літньому дворику Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії. До Всесвітнього дня театру, який відзначається 27 березня, український теат влаштував для своїх поціновувачів справжнє свято.

Зазвичай в цей день і актори і персонал храму мистецтва відпочивають, - розповідає директор Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії Микола Берсон. Але цей сезон для театру незвичний, адже 90-й, ювілейний. А це означає, що і всі театральні події, що вньому відбуваються теж особливі. День театру в першу чергу має стати святом для глядачів, - переконаний Микола Берсон.

Микола Берсон

Запросили на це свято істинних поціновувачів театрального мистецтва. Людей, які ходять сюди чи не на кожну виставу, які ходять на деякі вистави по декілька разів. Словом, справжніх друзів українського театру. Відібрати їх на свято було важко, - зізнається Микола Берсон. Адже загалом круг поціновувачів українського театру дуже широкий. Приблизно 12 тисяч, а театральна зала розрахована на 420 місць. За рік загалом в театр ходить близько сотні тисяч людей.

Щож до вистави, яка чекала глядачів після невеличкого фуршету в театральному дворику, то це теж був своєрідний експеримент. Вперше театрали пустили глядачів за куліси храму мистецтв. В першій частині вистави показали найкращі моменти всіх капустників, які коли-небудь готував театр (тепер вирозумієте символізм пиржіків з капустою) і які зазвичай ніколи звичайним глядачам не показували. І в другій частині, традиційно, пройшов парад фрагментів з кращих театральних вистав за останні два роки.

 Олег Дорош