Баскетбольний вікенд

МБК «Миколаїв» розпочав свої виступи в новому сезоні українськоїСуперліги з баскетболу. І відразу із сенсації. Жертвою миколаївського клубу стали одні з фаворитів - «Черкаські мавпи». Але вже вдругому домашньому поєдинку миколаївський клуб поступився срібному призеру минулорічного турніру Київському «Будівельнику».

В першому матчі турніру МБК “Миколаїв” виглядали впевненими та безкомпромісними. З самого початку гри “ чайки” захопили ініціативу і забеспечили собі гандекап у 5 очок. Щоправда у другій половині чверті гості стараннями своїх лідерів почали наздоганяти миколаївців. Почалися гойдалки, де лідер змінювався майже щохвилини. Але перша чверть залишилась за миколаївськими “чайками”. У другій половині гри завдяки зусиллям Кушнірова та Тонченка МБК “Миколаїв” поступово почав відриватися від суперника. Особливо вдало діяв центровий Євгеній Кушніров. “Черкаські мавпи” нічого не могли подіяти з ним під власним щитом. А підтримали його вся миколаївська стартова п’ятірка: Онуфрієв, Тонченко, Мусієнко. Таким чином вже наприкінці третьої чверті відрив від “Черкаських мавп” був майже 20 очок. А в заключній чверті завдяки Кушнірову та Тонченку відрив від “мавп” вже був зовсім непристойний 84-64. А завершити погром фаворитів для “чайок” вже було справою техніки. Остаточний рахунок, який зафіксувало табло — 92-71на користь МБК “Миколаїв”.

Така цікава та результативна гра миколаївських чайок зовсім не випадковість. Баскетболісти дуже багато та наполегливо працювали в передсезонні та якомога більше приділили увагу своїм слабким місцям. Зокрема і в обороні. Про це вже пост-фактум після матчу відзначили і тренер Сергій Кирлан та гравець баскетбольного клубу Андрій Хохоннік.

В матчі проти фаворитів - черкащан, миколаївці зіграли в захисті майже бездоганно. Лише подекуди наші захисники не встигали за спритним форвардом гостей Кальніченком, який настріляв 17 очок. Всіх інших гравців “Черкаських мавп” вдалося більш-менш нейтралізувати. Всі чотири чверті прекрасно відіграла стартова 5-ка миколаївців. Тонченко, Кушніров, Онуфрієв, Іванов та Мусієнко набрали загалом 77 очок. Решта команди - 15.

МБК Миколаїв” — “Черкаські мавпи”

92-71(21:15, 21:23, 31:20, 19:13)

На другу гру з київським “Будівельником” МБК “Миколаїв”, після перемоги над “Черкаськими мавпами”, виходив із бажанням виграти. Щоправда в цей раз і суперник був значно сильнішим. Як-не-як срібні призери минулорічної Суперліги. По-друге вдалася взнаки втома після першої гри. Проте почали матч проти столичних баскетболістів “чайки” на рівних.Гра нагадувала терези в яких “будівельники” виходили вперед, а чайки наздоганяли. Лише наприкінці першої чверті кияни змогли дотиснути чайок та збільшили відрив на 10очок. Після цього переломного моменту гра у миколаївців в атаці геть не склалася. Вони хибили кидки з дальної дистанції, невпевнено грали під щитом. І звідси результат, будівельники довели відставання до майже розгромного – 20 очок.В миколаївців особливо вдало діяли Кушніров та Мусієнко. Проте легіонери киян зводили їх зусилля нанівець.

Лише в третій чверті чайки знову почали знаходити власну гру і потроху скорочувати відстань до супротивника. Але все було намарно. Кияни контролювали хід гри, а до цього ще й вдало діяли у захисті. Не заладилась гра також і у лідера миколаївців Олексія Онуфрієва, який щоправда був травмований. Він набрав лише 2 очки. Найрезультативнішим в складі миколаївського клубу став Євгеній Кушніров – 20 очок. А завершився матч з рахунком 74-61на користь столичного клубу.

МБК Миколаїв” — “Будівельник

61:74 (15:26, 9:14, 18:20, 19:14)

 

Фото: mbc.mk.ua