У Миколаєві фігуранту «інсулінової справи» загрожує реальний термін

У Миколаєві фігуранту «інсулінової справи» загрожує реальний термін

Проти колишньої начальниці обласного управління охорони здоров'я Маргарити Капусти висунуто кримінальне впровадження по факту зловживання службовим становищем. Про це на брифінгу повідомив журналістам заступник прокурора області Степан Божило.

Степан Божило

Наразі в нашумілій "інсуліновій справі" розслідується декілька кримінальних епізодів - окрім зловживання владою та службовим становищем ще й підробка документів та факт безпідставного перерахування бюджетних коштів на закупівлю інсуліну та гемодіалізу, - повідомив зампрокурора.

Кримінальне впровадження багатоепізодне, - розповів Степан Божило, тому очікується, що в справі з'являться інші подробиці та деталі. 

Як відомо, 5 квітня 2017 року слідчі провели обшук в службових кабінетах управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА. В ході слідчих дій вилучили переписку, документацію та інші документи, що стосуються закупівлі інсуліну та гемодіалізу протягом 2015-2016 років. Про це розповів В'ячеслав Ярошкін - старший слідчий слідчого відділу прокуратури Миколаївської області.

В'ячеслав Ярошкін

На даний час за результатом обшуку вилучені речі та документи, які мають суттєве значення для кримінального впровадження. Зараз вирішується питання арешту вилученого майна, а також призначення ряду досудових експертиз.

Наразі, поки триває слідство, Маргариту Капусту триматимуть під вартою під альтернативне внесення застави -10 млн. грн. Екс-начальниці обласного управління охорони здоров'я загрожує позбавлення волі від 3 до 6 років з додатковими вимогами позбавлення права займати посаду близько 3 років. Цікаво, що Оксана Янішевська, яка фігурує в "інсуліновій справі" в данному кримінальному впроваджені поки виступатиме як свідок.