Трагічна легковажність: за вихідні в Миколаївській області вогонь забрав чотири життя

Трагічна легковажність: за вихідні в Миколаївській області вогонь забрав чотири життя

У Миколаєв і область прийшли справжні осінні холоди. У квартирах опалення ще не встигли ввімкнути, а в приватних будинках багатьом і зовсім доводиться грітися по-старому, розтоплюючи піч. Якщо при цьому господарі не дотримуються правил техніки безпеки - не минути лиха. Про кілька таких трагічних випадків, а також інші приклади легковажності, що призвели до летальних наслідків, повідомляє ГУ ДСНС України в Миколаївській області.

15 жовтня, о 08:37, надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку по вул. Шевченка с. Коравелове Вітовського району області. До місця виклику направлено чергові караули 1 та 16 державних пожежно-рятувальних частин. По приїзду встановлено, що осередок виникнення пожежі знаходиться в одній із кімнат будинку. Через сильне задимлення вогнеборцям довелося працювати в апаратах для захисту органів зору та дихання. Пожежу ліквідовано о 10:45. В домі рятувальники виявили тіло 62-річного чоловіка.

Схожий випадок трапився 16 жовтня. О 00:20 черговий караул 19 ДПРЧ виїхав за викликом на вул. Одеське шосе у Миколаєві. Тут горів житловий будинок. На місці події виявлено тіло 53-річного чоловіка.

Усього на ліквідацію обох пожеж залучались 4 одиниці основної пожежної і спеціальної техніки та 14 чоловік особового складу. Причинами займань в обох випадках стала необережність при палінні.

Трагічний випадок при пожежі стався також 16 жовтня. О 20:16 надійшло повідомлення про виникнення пожежі господарчої будівлі на території Свято-Успенської церкви по вул. Іванова мкр. Тернівка у Миколаєві.

За вказаною адресою виїхали 2 відділення 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини та чергова зміна оперативно-координаційного центру Головного управління. По прибуттю було з’ясовано, що в даній споруді мешкав чоловік, який сторожував на території церкви. За попередньою інформацією, він увімкнув обігрівальний прилад та заснув, тому не відчув задимлення та не побачив горіння. Пожежу виявили очевидці, але від початку займання пройшов тривалий час, тому вогонь встиг розповсюдитися. Під час проведення розвідки рятувальники виявили тіло загиблого сторожа. О 20:35 пожежу було локалізовано та о 20:47 повністю ліквідовано. Для гасіння було залучено 4 одиниці техніки та 15 чоловік особового складу.

 

17 жовтня, о 05:52, на пункт зв’язку 12 Державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про виникнення пожежі літньої кухні по вул. Космонавтів с. Дмитрівка Вознесенського району. Рятувальників сповістили сусіди.

За вказаною адресою виїхав черговий караул підрозділу. Прибувши на місце, рятувальники провели розвідку та в приміщенні кухні виявили тіло загиблого чоловіка. Через те, що перекриття забудови зроблено з очерету, а в літній кухні знаходилося багато горючих предметів, вогонь швидко розповсюдився та набрав силу, охопивши при цьому всю будівлю. О 06:26 пожежу вдалося локалізувати та о 08:10 повністю ліквідувати. Для гасіння було залучено 1 одиницю техніки та 4 чоловіка особового складу.

За попередньою інформацією, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Відзначимо, що прогнози синоптиків на найближчий час не радують: вночі в Миколаєві і області обіцяють навіть заморозки. Тому, щоб уникнути подібних трагічних випадків, слід бути особливо обережними при використанні різних обігрівальних приладів.