Начальник «Широкого лану», через якого полігон зазнає мільйонних збитків, звільнений з посади

Начальник «Широкого лану», через якого полігон зазнає мільйонних збитків, звільнений з посади

Начальник військового полігону «Широкий лан» полковник Юрій Микула звільнений з займаної посади. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Зокрема,  повідомляється, що у червні 2016 року за рішенням Міністра оборони України Військовою службою правопорядку проведено службове розслідування щодо перевірки фактів порушень при використання земельних ділянок на полігоні Широкий Лан.

За результатами розслідування виявлено низку порушень, допущених посадовими особами різних рівнів. Відповідні посадові особи отримали дисциплінарні стягнення, у тому числі колишній начальник військового полігону полковник Юрій Микула, який наразі звільнений зі Збройних Сил України.

Зазначені у службовому розслідування матеріали були передані до Генеральної прокуратури України та Військової прокуратури Південного регіону.

Відзначимо, що раніше в інтерв'ю виданню «Резонанс» заступник військового прокурора Південного регіону Петро Вознюк повідомив про те, що начальник полігону «Широкий Лан» Юрій Микула передав фірмі своєї дочки 617,31 гектара земель Міноборони. Також «на рахунку» екс-начальника полігону факти умисного ухилення від сплати земельного податку. Загалом через дії полковника полігон щорічно недоотримує близько 20-25 млн. гривень прибутку.