Миколаївські гвардійці почали вакцинацію від COVID-19

Миколаївські гвардійці почали вакцинацію від COVID-19

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 військовослужбовці військової частини 3039 Національної гвардії України одними з перших розпочали щеплення вакциною CoviShield.

Про це повідомляється на сторінці Військової частини 3039 Національної гвардії України.

Слід зауважити, що напередодні медичними працівниками військової частини було проведено опитування особового складу щодо добровільної згоди на проведення щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

«Особовий склад Національної гвардії України віднесено до пріоритетних груп для вакцинації. Тому ми одними з перших військових у Миколаєві підтримали естафету медиків та вакцинувалися. Зазначу, що перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76%. Але лише тільки після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки. Тому ми мусимо не забувати про дотримання карантинних вимог навіть зараз, коли вакцинація вже триває», - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника медичної служби капітан Костянтин Янішевський.

«Коли мені повідомили про можливість вакцинування, я одразу зголосився, адже не бачу іншої можливості захистити себе та рідних. Можливих побічних реакцій не боюся, бо цілком довіряю виробникові. Вважаю, що тільки загальний імунітет може зупинити цю пошесть і зараз кожен несе відповідальність за себе та безпеку оточуючих», - ділився діловод відділення кадрів старший солдат Едуард Прасолов.

Усі охочі направлені до лікувального закладу, де їх було оглянуто з метою виявлення протипоказань для щеплення.