Депутати погодили присвоєння звання почесного громадянина Миколаєва Заслуженому енергетику України Володимиру Подгуренко

Депутати погодили присвоєння звання почесного громадянина Миколаєва Заслуженому енергетику України Володимиру Подгуренко

У Миколаєві у вівторок, 15 червня, депутати комісії з «гуманітарних» питань схвалили присвоєння звання «Почесний городянин» Володимиру Подгуренко.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

За словами голови комісії Анни Норд, дане питання в минулому скликанні пройшло гуманітарну комісію. У цьому скликанні пройдені всі депутатські комісії. Рішення комісій єдине - рекомендувати присвоїти почесний титул Володимиру Подгуренко.

«Це винахідник, на всіх комісіях його представляв Дмитро Іванов. Його творчий шлях почався з 1956 з вимірювальної лабораторії, далі він працював конструктором, він став творцем газотурбінних установок нового типу. Винаходи використовувалися на підприємства «Зоря», «Пролетарський завод» і т. д. Також він брав участь в дослідженнях по газотурбінним установкам», - заявила Ганна Норд.

Також Володимир Подгуренко створив в Миколаєві перше підприємство з вітроенергетики і провів успішне випробування вітчизняних вітроагрегатів. Близько 10 з його вітроагрегатів - продані за кордон. Він також отримав три патенти, авторські свідоцтва і нагороджений орденом «За заслуги» III і II ступеня і є Заслуженим винахідником і Заслуженим енергетиком України.

Володимир Подгуренко є доктором філософських наук. Удостоєний звання «Городянин року 2012» в галузі «Наука».

 

Фото NikLife