Миколаївцям відповіли на найчастіші запитання про роботу «зелених» автобусів

Миколаївцям відповіли на найчастіші запитання про роботу «зелених» автобусів

Від мешканців та гостей міста Миколаєва надходить низька запитань про особливості роботи комунальних «зелених» автобусів.

У підприємстві «Миколаївпастранс» надали відповіді на найбільш популярні запитання серед пасажирів.

Чи відміняються в «зеленій» зоні карантинні обмеженя для транспорту?

За Постановою Кабінету Міністрів України від 16 червня 2021 р. № 611 з 17 червня 2021 р. на території України встановлюється “зелений” рівень епідемічної небезпеки. Для громадського транспорту всі обмеження зберігаються. А саме: - Перевезення здійснюються за кількістю місць для сидіння та за наявності засобів захисту органів дихання (маски, респіратори).

Як працюють пільги в автобусах?

Перелік категорій громадян, для яких зберігається пільговий проїзд в ранкову годину! Це: - учасники бойових дій; - співробітники правоохоронних органів та військовослужбовці; - пенсіонери, які працюють в установах соціального захисту міста; - співробітники закладів охорони здоров’я, що мають право на пільговий проїзд; - особи з інвалідністю; - особи, які супроводжують особу з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю (не більше однієї особи, яка супроводжує особу з інвалідністю І групи або дитину з інвалідністю). Нагадуємо, що починаючи з 01.09.2020 року з 07:00 до 10:00 скасовується безкоштовний проїзд пільговим категоріям людей, крім вихідних та святкових днів, за винятком категорій, що вказані вище. Доповнення до рішення виконкому від 31.08.2020 №757 «Про організацію перевезень громадським транспортом у м. Миколаєві в умовах карантину для пільгових категорій».

Чи повинен пасажир вимагати квиток у водія?

Під час проїзду в автобусах пасажир зобов'язаний мати при собі квиток. Ви маєте право вимагати його у водія. Квиток – це ваш проїзний документ, який дає право на отримання транспортних послуг! На маршрутах працюють контролери, які перевіряють наявність квитків і документів (що дають право на пільговий проїзд). Закон України про автомобільний транспорт (Стаття 41. Основні права та обов'язки пасажира)

Чи можна перевозити тварин в автобусах?

У разі перевезення домашніх тварин автомобільним транспортом у салоні транспортного засобу допускається перевозити дрібних тварин у кошиках, сумках із суцільним дном, птахів у клітках, собак у намордниках за наявності повідка, за умови, що тварини не забруднюють салон та речі пасажирів і розташовуються на підлозі, а за наявності підстилки - на сидінні (під час перевезення в таксі). (Згідно із Постановою Кабінету Міністрів України від 16.11.2011 №1402)