200 років тріумфу: в Художньому музеї ім. Верещагіна проходить виставка робіт Івана Айвазовського

200 років тріумфу: в Художньому музеї ім. Верещагіна проходить виставка робіт Івана Айвазовського

Миколаївських поціновувачів мистецтва продовжують ознайомлювати із творчістю та біографією художника-марініста Івана Айвазовського в рамках заходів до дня його 200-ліття. В Художньому музеї ім. Верещагіна регулярно проходять лекції присвячені життю видатного митця. Вперше миколаївці побачили в одній залі всі оригінальні роботи Івана Айвазовського, які є в фондах музею на одній виставці.

Це 9 картин різого періоду творчості художника. Тут є більш ранні — з помітним впливом романтизму, так і більш реалістичні — пізнього періоду.

Окрім робіт Айвазовського, в експозиції представлені картини художників, що навчалися у нього, були його сучасниками та послідовниками. Серед них твори Олексія Боголюбова, Олексія Ганзена, Костянтина Крижицького, Миколи Дубовського, Василя Полєнова, Руфина Судковського тощо. До експозиції також залучені макети вітрильників, виконані чемпіонами світу та Європи з судномодельного спорту, експонати з фондів Миколаївського обласного краєзнавчого музею та Миколаївського музею суднобудування та флоту, а також предмети з приватних колекцій.