В Миколаєві стартує всеукраїнський проект «Безкоштовні курси української мови»

В Миколаєві стартує всеукраїнський проект «Безкоштовні курси української мови»

19 жовтня о 17.30 в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького (вул. Потьомкінська, 143а) відбудеться презентація всеукраїнського проекту «Безкоштовні курси української мови». Про це повідомляє прес-служба Миколаївсткої ОДА.

Проект має на меті підвищення загального рівня володіння державною мовою громадянами України, які проживають у районах, де звужено сферу вживання української мови (насамперед, Південь, Центр та Схід України).

Безкоштовні курси української мови за волонтерською ініціативою громадської організації «Український світ» (м. Київ) діятимуть у 19 містах України, серед яких Вінниця, Дніпро, Дружківка, Запоріжжя, Київ, Костянтинівка, Краматорськ, Кропивницький, Львів (для переселенців), Маріуполь, Миколаїв, Нікополь, Одеса, Слов'янськ, Тернопіль (для переселенців), Харків, Херсон, Чернігів.

На презентації буде представлений досвід міст, в яких на волонтерських засадах організовано осередки навчання і спілкування українською. В рамках презентації буде продемонстровано документальний фільм «Мова» режисера Сергія Лисенка, створений Громадською організацією «Південь» та Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини DocudaysUA.

Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького стала майданчиком для реалізації освітнього проекту «Безкоштовні курси української мови» в Миколаєві. Роботу курсів української мови буде організовано у 2 групи, зустрічі відбуватимуться щосереди та щочетверга з 17.30 до 19.00. Тривалість курсу – 36 занять по 1 академічній годині на тиждень.