Благодійні побори в медустановах Миколаєва - заборонені

В Миколаєві розірвуть договори з усіма благодійними фондами, що існують в медзакладах. Про це повідомила начальник Миколаївського міського управління охорони здоровʼя Лариса Дергунова на засіданні колегії міськздраву. Цей наказ вступить в силу з 3 січня 2017 року.  

 

Така ініціатива очільників медичної сфери повʼязана з протидією можливим корупційним схемам. Адже не завжди можна простежити походження благодійної організації, які не рідкість в миколаївських лікарнях. Вони функціонують на території медичних установ та збирають добровільно-примусові пожертви. На цьому особливо наголосив і віце-мер Євген Шевченко:

"Я хотів  наголосити, що цей наказ, який зачитала Лариса Юрʼївна, є обовʼязковим до виконання. І відповідальність за це несе особисто головний лікар. Ми не бажаємо чути та бачити тих папірців, які отримують наші паціенти в кабінетах про те, що вони поклали гроші на якийсь там фонд. Основним завданням цього наказу є боротьба з корупцією. Пацієнт для нас це сьогодні - найголовніше. Вони самі повинні вирішувати, чи хочуть добровільно допомогти".

Ще одним із заходів боротьби із корупцією стане розширення в лікарнях платних послуг.

"Ви маєте чітко прорахувати в кожному медичному закладі, які платні послуги ви можете надавати", - звернулась до присутніх Лариса Дергунова.