Миколаїв - це Європа. Перед міськрадою урочисто підняли прапори України, Миколаєва та Євросоюзу

Миколаїв - це Європа. Перед міськрадою урочисто підняли прапори України, Миколаєва та Євросоюзу

Тепер над Миколаївською міськрадою майорить три прапори: державний український, прапор Євросоюзу та прапор міста. В День Європи 11 травня в Миколаєві перед мерією пройшли урочистості з нагоди свята. 

На Соборній площі зібралось понад сотню студентів з різних миколаївських вишів з національною символікою та державними прапорами. Почались урочистості з внесення державного прапору України на площу. Стяги над мерією підіймали ті, хто захищає зараз Україну на Сході держави — військові. Представники військових частин, що базуються в місті: морпіхи, військово-морські сили та десантники.

Символічною ця подія стала тому, що саме 11 травня Рада Європейського Союзу офіційно погодила безвізовий режим на термінові візити в Європу для України. Це підкреслив заступник голови облдержадміністрації Віталій Кіндратів. 

В.К.: Це велике свято. Свято повернення України в велику європейську країну. В велику європейську родину. Нам ще дуже багато треба зробити аби стати справжніми європейцями. Ми маємо відбудувати нашу інфраструктуру, маємо провести реформу децентралізації, медицини, освіти, реалізувати багато планів розвитку. Я впевнений, що разом ми це зробимо і доведемо, що Україна - це Європа. Сьогодні пішов маленький дощ. А ми добре знаємо, що без дощу немає доброго врожаю. Тому я думаю, що це гарний знак. 

Миколаївський міський голова зімпровізував. І виступав не сам. Йому допомагав учень однієї з миколаївський шкіл, який перекладав слова Олександра Сєнкевича англійською.

О.С.: Ми маємо те, чого в Європі не вистачає. Це людський потенціал. Це люди креативні, натхненні, працьовиті, які вже подарували світу велику кількість винахідів і ще подарують.