День єднання: Миколаїв одночасно з усією Україною підняв державні прапори

День єднання: Миколаїв одночасно з усією Україною підняв державні прапори

Сьогоднішній день, 16 лютого, Президент України Володимир Зеленський проголосив Днем єднання. Нагадаємо, що саме на цю дату іноземні держави прогнозували напад РФ на нашу державу. Тож, щоб не боятися, а єднатися, Президентом було оголошено про ряд заходів у країні.

О 10.00 одночасно в усіх населених пунктах України під звуки гімну було піднято державні прапори.

Відбулись заходи до Дня єднання і в Миколаєві - наймасовіші на Соборній площі та у сквері «Юних героїв», де встановлено найбільший прапор області.

На площі Соборній зібрались люди з прапорами. Прапор тут підіймали воїн АТО Андрій Трунов, чемпіонка, рекордсменка та учасниця Олімпіади Олена Буряк, а також миколаївські учні Олексій Косигін та Кіра Каленюк.

Після того до миколаївців звернувся Андрій Трунов, який відзначив, що зараз сусідня держава намагається поставити нас на коліна, але українці стали більш сильними та просто так не віддадуть свою землю. А музикант Володимир Алексєєв згадав, як свого часу навчався у Донецьку і як там мирно співіснували українці з усіх куточків нашої держави. Тож єдність – всередині нас.

У сквері «Юних героїв» людей зібралося більше. Саме тут були присутні керівники області та міста.

Як зазначив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім, зараз перед нашою державою стоять серйозні виклики.

«Нам погрожують війною, економічними негараздами, хворобами. Але я розумію кожного, хто переймається — все це ми подолаємо. Саме тому сьогодні ми відзначаємо День єдності. Наші спецслужби працюють 24/7 — спокійно, професійно. Тому всім нашим ворогам...їм нічого не вдасться. Як говорив наш Президент Володимир Олександрович Зеленский: «Тримайте голову холодною, користуйтеся перевіреною інформацією, вірте в нашу армію та нашу державу», - сказав він.

У своєу виступі голова Миколаївської областной ради Ганна Замазєєва також привітала всіх жителів регіону зі святом.

«Сьогодні хочеться закликати до єдності, консолідації усіх зусиль заради захисту інтересів нашої держави, кожної родини задля світлого майбутнього», - підкреслила голова облради.

У своїй промові міський голова Олександр Сєнкевич нагадав цитату грузинського філософа Мераба Мамардашвілі.

«Спостерігаючи за добром та злом, помічаю дуже дивні речі: зло робиться само собою, а добро ми повинні робити кожний раз і наново, - промовив мер. - Так і зараз в нашій державі — постійно те, що відбувається поганого, воно находить на нашу країну то з права, то зліва, а ми постійно намагаємось триматися і постійно боремося за свою країну. Парадоксально, але всередині країни ми шукаємо якісь розбіжності, і лише ворог, зло, змушує нас об’єднатися, щоб загади, що ми одні та єдині українці. День єдності — це день, коли нам потрібно знайти один в одному себе і разом всім сказали: ми — українці! Ми єдині!».

Олександр Сєнкевич нагадав, що багато українців сприймають мир у своїх містах як богом даний подарунок, але великий внесок у його підтримку внесла українська армія та силовий блок держави.

Додамо, що сьогодні також Володимир Зеленський оголосив про флешмоб у мережі. Необхідно опублікувати своє фото на фоні прапору України, додати хештег #UAразом, а також позначити людину, якій передається челендж.