Україна може розірвати дипвідносини з Росією - Президент Зеленський

Україна може розірвати дипвідносини з Росією - Президент Зеленський

Україна може розірвати дипломатичні відносини з Росією і запровадити воєнний стан у випадку повномасштабної агресії. Про це заявив Володимир Зеленський на спільній пресконференції з президентом Естонії, повідомляє BBC

"Після пресконференції буду дивитися і пропрацювати це питання (розриву дипвідносин з Росією. - Ред.)", - повідомив президент України. Він зазначив, що відповідний запит вже внесло МЗС.

"Закликали і закликаємо Росію вирішувати це питання (конфлікту на Донбасі. - Ред.) шляхом діалогу і сідати за стіл перемовин. Росія це знає. Ми отримали відповідь, бачили її вчора", - додав він.

Зеленський заявив, що у випадку повномасштабної агресії Росії запровадять воєнний стан.

"Ми віримо, що потужної війни не буде проти України. Якщо буде, то буде воєнний стан", - наголосив він.

Відповідаючи на питання журналістів, чи буде Україна дослухатися до вимог ватажків "ДНР" та "ЛНР" залишити території Донецької та Луганської областей, Зеленський відповів: "Ми з ними не спілкуємося. Ми не розуміємо, хто це".

Зеленський також закликав держави світу до запровадження санкцій проти Росії, "санкційної допомоги" Україні.

"Бачите, як швидко Росія визнала "ЛНР" та "ДНР". Як вона це зробила? Дуже швидко. Реакція має бути такою ж швидкою".

Нагадаємо, увечері 21 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін повідомив про визнання з боку Росії самопроголошених республік Донбасу, які на сьогоднішній день контролюються бойовиками.

У свою чергу Президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед народом України, повідомив, що Київ не має наміру «нікому нічого віддавати» і здійснює низку заходів на міжнародній арені з вирішення питання Донбасу та «російської кризи».